Hammarby studsade tillbaka - nollade Varberg

STOCKHOLM. Hammarby tog tre viktiga poäng under lördagen.
Hemma mot Varberg.
- Ingen superinsats men ingen dålig insats, summerar Nahir Besara i Discovery+.

Hammarbys herrlag är tillbaka på vinnarspåret igen. Efter två raka förluster i allsvenskan, borta mot Häcken och AIK, tog man trepoängare hemma mot Varbergs Bois under lördagen.

De grönvita hade mycket boll och skapade några farligheter innan sitt 1-0-mål i den 38:e minuten, men utöver just målet var det gästerna som skapade de allra hetaste chanserna i första halvlek.

Exempelvis träffade Vilmer Rönnberg ribban med ett skott i den åttonde minuten. Och Eliton Junior drog i den 34:e minuten till med ett skott utifrån som, via Bajen-keepern Oliver Dovin, träffade ribban. På den efterföljande hörnan bjöd sedan Dovin på en jätteräddning när Niklas Dahlström var på väg att nicka in bollen i nät.

Sju minuter innan paus spräckte så Hammarby bortalagets nolla. Norrmannen August Mikkelsen tog sig in i straffområdet och fick se sitt inspel stötas bort av målvakten David Olsson - rakt på nämnde Dahlström. Bollen gick på backens ben och sedan in i mål.

Det var alltså inte Hammarby-forwarden Abdelrahman Boudah, som duellerade med Dahlström i målsituationen, som petade in 1-0.

- Jag tror inte ens jag träffade den (bollen). Jag svär, jag vet inte. Men vill ni ge mig målet, varsågoda, sa Boudah till Discovery+ i paus.

Bajen ökade på till 2-0 i den 48:e minuten. Efter flera passningar inom laget på offensiv planhalva hamnade bollen hos Viktor Djukanovic inne i straffområdet, varpå yttern dunkade in dagens andra mål.

Därefter skapade hemmalaget flera heta målchanser. Exempelvis sköt kaptenen Nahir Besara tätt utanför ena stolpen kort efter 2-0-målet och i den 58:e minuten brände Abdelrahman Boudah ett superläge. Han spelades fri i boxen av Tesfaldet Tekie, men avslutet gick rakt på utrusande målvakten David Olsson.

Matchen slutade med en 2-0-seger för Hammarby, som nu står på sex poäng efter fyra allsvenska omgångar. Härnäst väntar Malmö FF på bortaplan för Marti Cifuentes mannar.

- Ingen superinsats men ingen dålig insats. Det var helt okej. Vi gjorde jobbet. Det viktiga nu var att vinna matchen. Studsa tillbaka, få självförtroende och bygga vidare på det här, säger Nahir Besara till Discovery+ och fortsätter:

- Det var överdrivet att sätta en krisstämpel runt Hammarby. För oss var det inte så. Vi visste att vi mött två bra lag. Sen var inte senaste prestationen (mot AIK) bra.

Oliver Alfonsi i Varbergs Bois var besviken.

- Kändes lite som att vi inte vågade spela riktigt i första halvlek. Sen straffade de oss. Vi hade bra möjligheter att göra 1-0. Det är segt. Jag önskar att vi hade kunnat få åka hem med en eller tre poäng, säger han till Discovery+ och fortsätter:

- Jag förstår inte riktigt varför vi inte vågade spela. Det här är väl det bästa som man kan uppleva (storpublik på Tele2 Arena).

Varberg har skrapat ihop tre poäng hittills. Nästa helg ställs laget mot Kalmar FF på hemmaplan.

Hammarbys lag: Oliver Dovin - Simon Strand, Edvin Kurtulus, Mads Fenger, Shaquille Pinas - Tesfaldet Tekie (Anton Kralj 90), Loret Sadiku, Nahir Besara (Jusef Erabi 73) - August Mikkelsen (Adi Nalic 46), Abdelrahman Boudah (Joel Nilsson 73), Viktor Djukanovic (Pavle Vagic 84)

Varbergs lag: David Olsson - Joakim Lindner, Niklas Dahlström, Hampus Zackrisson (Assad Al Hamlawi 46), Vilmer Rönnberg (Oliver Silverholt 46) - Yassine El Ouatki, Luke Le Roux (Robin Tranberg 61) - Victor Karlsson (Maxime Sainte 75), Eliton Junior (Ismet Lushaku 75), Vinicius Nogueira - Oliver Alfonsi