POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kennedy hyllar Järnkaminernas öppna brev: ”Jättepositivt”

Foto: SCANPIX

Järnkaminerna manade sina fans till lugn inför derbyt på måndag i ett öppet brev.
Initiativet hyllas nu av Kennedy Bakircioglu.
- Det visar att man kommit nånstans, man vill få slut på våldet, säger Bajen-stjärnan.

Djurgården och Hammarby ska på måndag mötas för första gången sedan den 9 augusti 2009. Det är också första gången lagen möts på den delade hemmaarenan Tele2 Arena.  Förhandssnacket inför matchen har pågått länge, och på vissa håll har det varit hätska tongångar. Under fredagskvällen valde Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna därför att publicera ett öppet brev där man uppmanade sina fans till lugn.

"INGEN som bara vill gå på fotboll och heja på sitt lag ska behöva utstå våld, hot eller rädsla inför, under och efter matchen", skrev Järnkaminerna bland annat.

Brevet hyllas nu av Hammarbys Kennedy Bakircioglu, som tycker att det sänder viktiga signaler inför det hajpade mötet.

- Jag tycker det var jättebra att de tog upp det och att det kommer från deras sida. Det måste ju tyda på att man har kommit nånstans i alla fall, man vill få slut på våldet. Och, om man ska kalla det så, kriget mellan varandra. Det ska inte behöva vara så. Utan man går dit och stöttar sitt lag. Och det lag som vinner eller om det blir oavgjort så ska man göra det bästa på läktarna. För det finns familjer och barn som kommer dit och ser oss på planen som förebilder och då måste man kunna respektera och tänka på det, säger Bajen-stjärnan. 

Kennedy menar att det är många som är trött på svarta rubriker kring svensk fotboll och tror att det därför finns en annan inställning hos supportrarna än tidigare.

- Jag tror inte att nån egentligen vill att det ska vara nåt skit som händer. För jag tror alla har fått nog av det, med det som hände för ett år sedan med Djurgårdssupportern som gick bort. Det är jättetragiskt, det är hemskt. Nu är man där för att stötta sitt lag och inget annat. 

Bajenikonen ser mycket positivt på Järnkaminernas uppmaning och tror att det kan ge effekter framöver, som att fler supporterföreningar följer samma exempel.

- Det kan vara bra. Som nu att Järnkaminerna gör det här det tycker jag är jättepositivt. Det tror jag att det kommer att komma från fler klubbar framöver. Kanske är det AIK nästa gång, eller så är det Bajen. Så att man håller fast vid att det är så det ska vara. Så man slipper att ha de här konstigheterna, säger han.

Kennedy Bakircioglu uppmanar supportrarna till att stå för en positiv stämning. Men han känner också sitt eget ansvar för att se till att det inte spårar ur på läktarna.

- Jag personligen tror att vi som spelare kan påverka så himla mycket. Man kan tycka att det är supportrarna som är där som ska se till och sköta sig men blir det mål så ska man inte provocera motståndarsupportrarna liksom. Då ska man hålla en låg profil men ändå fira tillsammans med sina lagkamrater. Man behöver inte försöka få igång nåt onödigt på läktarna. Man vet att det är så pass lätt att verkligen få någon att bli galen.

Publicerad 2015-04-11 kl 14:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå