Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Mattiasson till Sirius - Mellberg tar över Brommapojkarna

Allsvenskan

Nu är det klart.
Efter alla turer hamnar Christer Mattiasson i Sirius.
Hans efterträdare i BP blir Olof Mellberg samt Andreas Engelmark.

Foto: Bildbyrån.

Nyligen kunde Fotbollskanalen avslöja att Brommapojkarnas succétränare Christer Mattiasson tvingas bort i en "röra". Han själv aviserade att han ville vara kvar (trots att Sirius ryckte i honom), men fick beskedet tätt inpå en avslutningsfest att klubben inte ville behålla honom.

Nu har Mattiasson hittat ett nytt jobb - samtidigt som BP har hittat ersättare. Mattiasson tar över Sirius på ett kontrakt som sträcker sig över  2025.

- Det var många delar som lockade. Jag har följt klubben sedan Kim (Bergstrand) och "Tolle" (Thomas Lagerlöf) var här, de är gamla lagkamrater och kollegor. På det viset har jag sett hur man byggt upp föreningen, både organisationen runtomkring och hur själva fotbollen ska spelas. Det är de absolut viktigaste bitarna för mig; hur fotbollen spelas och vilken värme det finns i föreningen, säger Mattiasson i en kommentar på Sirius hemsida.

ANNONS

Sirius sportchef Ola Andersson:

- Vi är glada över att kunna presentera Christer som ny huvudtränare för Sirius Fotboll. Jag har haft en kontinuerlig kontakt med Christer genom åren och jag har följt hans positiva utveckling som tränare på olika nivåer. Christers ambition och vilja om att spela en offensiv fotboll attraherar oss, och att han vunnit serien två år i rad gör honom ännu mer intressant. Med fem veckor kvar till träningsstarten har vi goda förutsättningar för att fortsätta planera verksamheten för nästa säsong, säger han i en kommentar. 

Brommapojkarna, som är nykomling i allsvenskan, kommer å sin sida att ledas av landslagsikonen Olof Mellberg och Andreas Engelmark. 

- Under den senaste månaden har Sirius haft en dialog med BP och med Christer. Under processen med Sirius har vi tittat på möjliga ersättare till Christer. Då fastnade vi för Olof Mellberg, under våra möten kände vi direkt en samsyn kring BP:s framtid och roll, vårt arbetssätt, synen på ledarskap och elitinriktad träningsverksamhet som är i enlighet med den strategi och de målsättningar BP har som en ledande klubb inom talangutveckling, säger Peter Kleve, klubbdirektör, i ett uttalande på klubbens hemsida. 

ANNONS

Kleve fortsätter:

- Jag är oerhört glad och nöjd att få presentera Olof Mellberg som ny tränare i vårt herrlag. Och att i detta även få lyfta upp Andreas Engelmark till att få dela ledarskapet över herrtruppen tillsammans med Olof. Andreas har varit starkt bidragande i föreningen sedan många år, dels i rollen som akademichef och under de senaste tre säsongerna som assisterande tränare i herrlaget.

Olof Mellberg har varit utan tränaruppdrag sedan han lämnade Helsingborgs IF efter säsongen 2020. 45-åringen har ett förflutet i BP, då han förde laget från division 1 till allsvenskan mellan 2016-2017.

Publicerad 2022-12-05 kl 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto