Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klev av med känning sist - nu är Bahoui redo för derby: "Han är uttagningsbar"

Allsvenskan

Nabil Bahoui byttes ut med en skadekänning mot Halmstad.
Till derbyt mot Djurgården är AIK-yttern redo för spel igen.
- Han är uttagningsbar, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Nabil Bahoui startade för AIK hemma mot Halmstad i måndags, men byttes ut redan efter 41 minuters spel när han ersattes av Filip Rogic. Efter matchen berättade AIK:s chefstränare Bartosz Grzelak att Bahoui klev av med en känning och att det var osäkert om yttern skulle komma till spel i söndagens derby mot Djurgården.

Nu, dagen före derbyt, lämnar Grzelak positiva besked om Bahoui.

- Han är uttagningsbar till i morgon, säger Grzelak till Fotbollskanalen.

Det är även Ebenezer Ofori, som petades ur matchtruppen senast. Grzelak förklarar varför:

- Det var på ren konkurrenssituation. Vi hade lite känningar på en eller två positioner i den matchen och behövde täcka upp med andra spelare för eventuella byten. Då prioriterade vi andra spelare i den konkurrenssituationen. Men i morgon är de bekymren vi hade då borta, så vi får se.

ANNONS

AIK:s truppläge ser ljust ut och den ende som saknas till derbyt i morgon är försvararen Jetmir Haliti, meddelar Grzelak.

En spelare som kan göra sitt första Stockholmsderby i AIK-tröjan är nyförvärvet Zack Elbouzedi. Den irländske yttern fick hoppa in mot såväl Kalmar som Örebro innan första starten kom senast mot Halmstad. Bartosz Grzelak gillar vad han sett av den Dublin-födde 23-åringen hittills.

- Med tanke på att han inte spelat regelbundet sedan i maj har hans prestationer varit väldigt lovande. Jag tycker att han bidrar med någonting i vårt spel som vi kanske saknat, med djupledshot. Både hur han smält in i gruppen och hur han smälter in i vår spelmodell så känns det bra och väldigt lovande inför framtiden, säger Grzelak.

Djurgården-AIK startar 15:00 i morgon på Tele2 Arena.

Publicerad 2021-08-07 kl 20:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto