Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kouakou: "Jag fick rycka på axlarna och säga: 'Vad ska jag göra?'"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Tiden i Blåvitt blev ett misslyckande.
Men under måndagen gjorde Christian Kouakou två mål mot sin forna klubb.
- Speciellt, medger forwarden för Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Noll mål på sju allsvenska framträdanden för IFK Göteborg.

Fyra mål på sju allsvenska matcher för IK Sirius.

Christian Kouakous har fått det att lossna i sin nya klubb, efter tuffa tiden i Blåvitt. Mot just IFK gjorde forwarden två mål under måndagen, när lagen kryssade (2-2). 

- Skönt att ge poäng till Sirius. Jag hade helst velat göra segermålet, men skönt att göra två mål, säger Kouakou.

Vad innebär det att göra det mot Blåvitt?
- Det är klart att det är en speciell känsla, i och med att jag var där för inte så länge sedan. Det är som vilken match som helst och jag vill göra mål mot alla lag, men det är klart att det är speciellt. Absolut. Det kan jag inte säga något annat om.

ANNONS

Vad sa kompisarna i Blåvitt till dig efter matchen?
- De sa: "Varför just i dag?". De hade sagt innan: "Inte i dag", och så blev det två. Jag fick bara rycka på axlarna och säga: "Vad ska jag göra?". Det är väl typiskt. Man säger väl att släkten är värst och så var det.

26-åringen värvades till IFK Göteborg förra sommaren, från Brage. Men redan i vintras lämnade han alltså för Sirius.

- Det var tufft på alla plan. Både på planen och utanför. Det var lite hackigt. Det blev inte som jag eller klubben ville, tyvärr. Men det är bara att blicka framåt och jag försökte hålla huvudet högt och hjälpa laget på det sättet jag kunde göra. Även om jag var utanför så försökte jag vara positiv och hjälpa laget i en tuff sits. Vi lyckades rädda kontraktet och jag känner att jag bidrog på mitt håll.

- Efter säsongen fick jag ta mig själv i kragen och vara ärlig mot mig själv, och säga: "Det här var inte tillräckligt bra". Jag pratade med Göteborg (klubbledningen) om vad vi kunde göra för att lösa situationen och de var öppna med att jag skulle öppna för att jag skulle Sirius och så blev det en flytt hit. Det har känts som att jag prickat rätt, sedan dag ett.

ANNONS

Efter matchen mot IFK får Kouakou beröm av sin tränare Daniel Bäckström. 

- Det är förstås kul att Christian fick göra två mål. Det är starkt utifrån hans bakgrund, säger Bäckström och fortsätter:

- Vi visste exakt vad vi sökte och vi har sagt att vi ska försöka hitta ett sätt att involvera Christian så mycket som möjligt. Vi vet att en av hans spetskvaliteter finns i djupledsspelet och han gjorde mål på de två lägena han fick i den här matchen. Det är precis det som behövs av en nia. Han jobbar hårt med det och det trycker vi på mycket, att när chansen dyker upp så ska man ta den.  

Publicerad 2021-05-18 kl 07:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto