Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kryptiska svaret - med timmar kvar till fönstret stänger: "Lika bra att låta saker vara osagt"

Allsvenskan

GÖTEBORG. BK Häcken tog under onsdagen in Tobias Sana, 33.
Men med timmar kvar till övergångsfönstret stänger vill klubben inte utesluta ytterligare förstärkningar.
- I denna värld vet man aldrig vad som händer, säger sportchef Martin Ericsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se Fotbollskanalens deadline day-sändning i spelaren ovan.

Serieledande BK Häcken landade under onsdagen Tobias Sana. Mittfältaren har varit klubblös i tre månader sedan han bröt kontraktet med IFK Göteborg efter flera medialt uppmärksammade händelser

Nu har 33-åringen skrivit på ett avtal med Hisingsklubben som sträcker sig över nästa säsong, med en option på ytterligare år.

- Det känns som en bra profil för oss. Det är en spelare som, trots att han varit borta en liten sväng, vi tror har en ganska kort startsträcka till att han ska komma in och påverka på och utanför plan, säger Häckens sportchef Martin Ericsson och utvecklar:

- Han har ett offensivt mindset och är en skicklig spelare, både en mot en men också på att sätta andra i bra lägen. Det är också en spelare som löper mycket, är i rörelse och kan passa bra in i vårt försvarsspel.

ANNONS

När togs den första kontakten med honom?
- Den togs väl egentligen efter Alis (Youssef) skada. Vi satt väl och kände att vi var nöjda med numerären och att det kändes bra, men efter den olyckliga skadan så kände vi att vi behövde göra någonting. Det var då som den konkreta kontakten togs, men sedan fanns det även en viss kontakt innan det.

En stor snackis under sommarfönstret har annars varit skyttekungen Alexander Jeremejeffs vara eller icke vara. Anfallaren har gjorts aktuell för flera utländska klubbar efter sin succévår, och en utköpsklausul har funnits i kontraktet med BK Häcken. Men för några veckor sedan bekräftade klubben att man lyckats förhandla bort klausulen, och att 28-åringen själv beslutat sig för att stanna i allsvenskan och Häcken säsongen ut.

- Det blir ju som ett nyförvärv och kanske den största snackisen för BK Häcken i det här fönstret. Jag är otroligt glad och tacksam för att Alex är kvar och att vi kan fortsätta jobba vidare på hur han har startat den här säsongen tillsammans med oss, säger sportchefen. 

ANNONS

Är klausulen borta för gott eller gäller den i vinterfönstret igen?
- Den är bortförhandlad nu och vad som gäller sedan, det kommenterar jag inte.

Värvningen av Sana kan ha varit BK Häckens sista för i år, men det är samtidigt inte otänkbart med ytterligare aktivitet på övergångsmarknaden innan portarna stängs. 

- I denna värld vet man ju aldrig vad som händer, men det är väl inga stora saker - om något skulle hända. Men det är väl lika bra att låta saker vara osagt till klockan slår tolv, säger Martin Ericsson.

Publicerad 2022-08-11 kl 22:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto