Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagrell oförstående till Madsen: ”Olsson och Platini spelade golf tillsammans”

Smutskastning i ordförande-frågan.
Nu biter Lars-Åke Lagrell ifrån.
- Jag undrar vad Bengt Madsen har emot Lars-Christer, säger Lagrell till fotbollskanalen.se.

Lars-Christer Olsson och Karl-Erik Nilsson är två av de hetaste kandidaterna till att ta över ordförandeposten i Svenska fotbollsförbundet, efter Lars-Åke Lagrell. Och kampen dem emellan har blivit ful. Olssons motståndare sprider uppgifter om att han inte kommer överens med Uefas ordförande Michel Platini. Igår slog Olsson ifrån sig de uppgifterna – och nu får han stöd av Lars-Åke Lagrell

– Jag tror att de som säger att Olsson har en dålig relation med Platini, är nog de som har en annan plan är Lars-Christer Olsson – så ser jag det.

Olsson själv sa till fotbollskanalen.se att han är övertygad om att de uppgifterna kommer från Bengt Madsen, som stödjer Karl-Erik Nilsson, och menade att det var ”smutskastning”. När Lagrell får höra det blir han förvånad.

– Har Lars-Christer sagt så? Det visste jag inte. Det är klart att jag också undrar vad Bengt Madsen har emot Lars-Christer. Men jag ska inte lägga mig i den frågan.

Hur ser du på att det blir en smutskastning mellan kandidater?
– Varje gång jag noterar att någon arbetar mot någon, känner jag att det är lite okamratligt. Däremot är det inte okamratligt att ge någon stöd, men man baktalar inte någon kandidat.

Lagrell menar annars att det är väldigt viktigt att ha en bra kontakt med Michel Platini, för att kunna påverka och få gehör för sina frågor. Själv var han inte på god fot med Platini innan fransmannen blev ordförande i Uefa, eftersom Lagrell stödde Lennart Johansson. Men Platini tog kontakt med Lagrell efter presidentvalet i Uefa.

– Då sa jag bara kort och gott: ”Du vet ju att vi stödde Lennart Johansson, och vi vet både du och jag att du vann ordförandeposten – och vi kommer att vara en god medlemsorganisation”. Då sa han bara: ”Det var precis vad jag ville höra” och sedan har vi haft ett mycket, mycket bra förhållande.

Lagrell tror inte heller att det finns någon schism mellan Platini och Olsson, som också stött Lennart Johansson tidigare, men säger att det i såna fall är en schism som enkelt att strykas.

– Om det är så att de har en dålig relation, vilket jag inte tror, då får väl Lars-Christer får göra som jag gjorde – ta kontakt med Platini och reda ut om det finns något att reda ut.

– Jag vet bara att innan ordförandestriden i Uefa brukade ju och han och Platini spela golf tillsammans.

Publicerad 2011-03-23 kl 20:21
Annons
Annons
Annons