POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Larsson efter Strands stämplingar: "Försökte säkert sätta mig ur balans"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

MALMÖ. Anders Christiansen avstängd, Simon Olsson utvisad, 33 frisparkar, och än fler gånger trampande på fötterna mellan Simon Strand och Eric Larsson. 
- Det var säkert något han försökte sätta i spel och sätta mig ur balans, sa Larsson.

Malmö FF mot IF Elfsborg (4-1) var en av de mer aktiva allsvenska matcherna i år när det kom till frisparkar och kort. 33 frisparkar och sju kort, där Elfsborg stod för 22 av regelbrotten och fem av korten. Enligt Uwe Rösler påminde matchen om hur det såg ut för MFF senast, när Falkenbergs FF också använde en taktik som byggde mer på hårt spel. 

- I dag försökte motståndarna göra många fouls. Det är ett sätt att stoppa rytmen hos spelarna. 

Anders Christiansen höll med, och kände en generell skillnad för MFF nu jämfört med för några år sedan. 

- Motståndarlagen kommer upp mer offensivt mot oss än vad de gjorde 2017 och 2016. Det ska vi förhålla oss till, och spela med mer press och mer fysiskt spel. Det är något vi ska bli bättre på. 

Christiansen var en av spelarna som drog på sig ett gult kort och därmed är avstängd mot IFK Göteborg nästa match. Det mest omdiskuterade kortet var dock det röda kortet som Simon Olsson fick. Olsson drog på sig två gula kort i första halvlek och blev utvisad efter 30 minuter. Elfsborgs tränare Jimmy Thelin ville dock inte fokusera på domslutet.

- Simon blir utvisad och det är det som gäller, hur vi ska hantera den situationen som lag. Det händer i matcher ibland att du får två gula kort och inte kan spela mer. Det viktiga för laget var att vi agerade efter det, att vi inte blir för passiva och ger bort för mycket initiativ. 

- Bra spelat med tio man mot ett väldigt, väldigt bra Malmö.

Det första gula kortet kom när Sören Rieks blev dragen, och det andra gula efter en tackling på Eric Larsson. 

- Jag vann bollen där, tog en lång touch, och sedan bara small det bakifrån. Det var nog rätt. Jag har inte sett reprisen, men det kändes rätt, sa Larsson. 

Larsson hade också flera duster med Simon Strand, där han bland annat blev trampad på foten i samband med ett inkast. Enligt Larsson själv var det en av åtminstone fyra situationer mellan Larsson och Strand. 

- De två första situationerna när bollen inte är där... Jag har inget emot att man knuffas lite när bollen inte är där, men när man börjar stampa på fötterna, då blir jag lite arg. Sedan när det var inkast gick han också fram och trampade mig på foten, då blir jag lite arg. När jag sedan låg där och det var rött kort så sprang han in i klungan och trampade på min fot, då blir jag lite arg, men han försökte väl reta upp mig och lyckades kanske lite. Det är ändå skönt att vi lyckades vinna matchen och jag inte åkte på något gult heller i onödan.

- Jag sa åt honom efter två gånger att han inte skulle göra så. Sedan när han gjorde det en tredje gång då brann det till lite. 

- Det var säkert något han försökte sätta i spel och sätta mig ur balans, och lyckades kanske lite, men samtidigt lyckades jag hålla mig kall ändå.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2019-05-12 kl 21:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå