Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
39v

Lättnad för AIK - Stefanelli ser ut att bli spelklar till toppmötet

Foto: Max Richnau

Problemet ser ut att vara löst.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kan Nicolas Stefanelli debutera på söndag mot Norrköping.
- Vi väljer att kommunicera när vi vet, och vi vet inte, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

I dag, den 15 juli, öppnar det svenska transferfönstret. Eftersom det infaller på en lördag så har det varit osäkert om Nicolas Stefanelli - anfallaren som värvats från högstaligan i Argentina - skulle bli spelklar till toppmötet med Norrköping på söndag.

- Vi jobbar på det, så klart. Men vi ska få in folk till Argentinas (Stefanelli), Norges (Lindkvist och Patrick Kpozo, som återvänder efter lån), Finlands (Taylor) och Qatars (Ahmed Yasin, som återvänder efter lån) fotbollsförbund för de fem spelarna, de ska alltså gladeligen åka in (till kontoret) på en lördag. Vi får se om de är beredda att kämpa lite för AIK, sa AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen i förra veckan.

Nu tycks det emellertid med största sannolikhet finnas en lösning.

Med hjälp av klubbens förre argentinske anfallare Ivan Obolo så kommer en anställd på det argentinska fotbollförbundet åka in till sitt kontor och godkänna Stefanellis övergång från Defensa y Justicia till AIK, enligt Fotbollskanalens uppgifter.

- Det ser ut som att vi jobbar för det. Det är det som vi kan säga. Fönstret öppnade klockan 24 i natt. Allt jobb som vi kan göra är gjort nu. Nu handlar det om att förbunden ska godkänna övergångarna, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen på lördagsmorgonen.

Vad säger du om våra uppgifter om att ni har löst problemet och att han blir spelklar?
- Det är klart att vi har jobbat och jobbar för lösningar för alla spelare som vi vill ha registrerade för AIK. Sedan hur vi gör, med vem och på vilket sätt, det får nog stanna i klubben.

Utöver Stefanelli väntar AIK på att få nyförvärven Rasmus Lindkvist och Robert Taylor samt Ahmed Yasin, som återvänt från ett lån till Qatar, spelklara.

- Det är samma sak där, vi har en väldigt bra dialog med Svenska Fotbollförbundet i vars intresse det också ligger att hantera den här frågan inom ramen för fönstret. Fönstret är numera öppet och då ska det vara möjligt att registrera spelare. De har verkligen gjort vad de kan för att det här ska lösa sig. Vi har hopp.

Räknar ni med att alla fyra är spelklara till mötet med Norrköping i morgon?
- Nej, det kan man aldrig göra. Det är att spekulera, och det väljer vi att inte göra. Vi har en hyfsad bild av vad vi tror är rimligt och logiskt i det här, men vi väljer att kommunicera när vi vet, och vi vet inte.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-15 kl 09:05

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER