Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindegaards val som HIF-tränare: "De två är otroligt intressanta"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Mattias Lindström och Álvaro Santos ledde Helsingborgs IF i går mot AIK.
Nu vill målvakten Anders Lindegaard att tränarduon blir HIF:s permanenta val.
- Det är en jätteintressant konstellation och jag känner att det finns en uppbackning för den hos spelarna, säger han.  

1:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Helsingborg-AIK i spelaren ovan.

HIF tog ledningen mot AIK på Anthony van den Hurks straffmål, men fick se bortalaget vända matchen inom loppet av elva minuter i början av andra halvlek. 1-2-nederlaget innebar tabelljumbons femte raka förlust. Insatsen var dock spelmässigt ett steg framåt jämfört med matcherna innan gårdagens.  

Anders Lindegaard, 38, säger att laget letade mer efter det cyniska spelet mot AIK, utan att lyckas, och beskriver HIF:s största problem i den "otroligt dåliga förståelsen" mellan spelarna.  

- Jag tycker att vi är ett bättre lag än det vi har visat. Längs vägen tycker jag att vi visat att vi spelat bättre fram till att vi når tre poäng. Vi har inte varit tillräckligt cyniska, vilket har varit ett problem de senaste 2,5 åren. Säsongen innan vi åkte ur stannade vi kvar i allsvenskan för att vi spelade extremt cyniskt. Men det försvann efter den säsongen och det har vi fortsatta problem med, säger Anders Lindegaard.  

ANNONS

Efter att Jörgen Lennartsson fick sparken för en dryg vecka sedan har de tidigare assisterande tränarna Mattias Lindström och Álvaro Santos tillfälligt tagit över huvudtränaransvaret.  

De ska träffa klubbledningen om några dagar angående framtiden, för just nu är det inte säkert att Lindström och Santos får fortsätta som huvudtränare. En som gärna ser dem göra det är Lindegaard.  

- De är två otroligt intressanta tränare. Man kunde ta en gammal och rutinerad tränare som varit med i hundra år - men om de stannar vore det ett mer progressivt val. Fotbollen har förändrats otroligt mycket de senaste 5-10 åren. Alla pratar om Klopp-fotboll och Guardiola-fotboll - jag tror att vi står inför en revolution bland tränarna. De här två är unga och har varsitt expertisområde, den ena i offensiven och den andra defensivt, säger Lindegaard.  

ANNONS

Han fortsätter:  

- Jag tycker att bägge är bra, de kommer med en överraskande stor auktoritet. Och det är svårt för Mattias att gå från assisterande till huvudtränare, men jag tycker att han tacklat det otroligt snyggt, att vara en med en massa ansvar och som man ska lyssna på ett annat sätt. Álvaro kommer med ett otroligt lugn omkring sig och sätter en otroligt hög kravställning. Jag ser dem som ett intressant och progressivt val. Någon vill kanske säga att det är mer riskabelt än att ta en typ Erik Hamrén som varit med i hundra år - jag vet att Erik Hamrén nog inte vill till HIF och inget ont om honom. Men de nya, de unga är energiska. De tycker jag är ett progressivt val som är intressant, och jag tycker att det är en riktning som HIF behöver. De behöver en ny och progressiv riktning. 

ANNONS

Veteranmålvakten kommer dock inte lägga sig i klubbens beslut.  

- Jag tycker som sagt att det är en jätteintressant konstellation och jag känner att det finns en uppbackning för den hos spelarna. Men vad exakt som kommer att hända blandar inte jag mig in i. Jag stöttar klubbens slutgiltiga beslut till hundra procent, säger Lindegaard.

Publicerad 2022-05-30 kl 07:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto