Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

LISTA: Här är 15 allsvenska profiler som står utan kontrakt

Allsvenskan

2019 har blivit 2020, och med det har en mängd allsvenska spelarkontrakt löpt ut.
Fotbollskanalen har här sammanställt ett antal allsvenska profiler som nu står utan kontrakt.

Foto: Bildbyrån

En ny allsvensk säsong står snart för dörren, och klubbarna har börjat fila på sina trupper inför den nya säsongen.

Ett antal allsvenska profiler står dock utan kontrakt för tillfället. Fotbollskanalen har här gjort ett urval bland spelare som spelade i allsvenskan förra säsongen som i skrivande stund ännu inte har skrivit på något nytt avtal med någon klubb.

Jesper Karlström
24 år, mittfältare
Senaste klubb: Djurgården
Kommentar: Har ryktats bort från Djurgården hela hösten och tackade nyligen nej till januariturnén på grund av sin kontraktssituation. Blårändernas sportchef Bosse Andersson har tidigare varit tydlig med att man gärna behåller tvåvägsmittfältaren, som var en nyckelspelare i guldlaget.

Annons

Tarik Elyounoussi
31 år, anfallare
Senaste klubb: AIK
Kommentar: Varit en nyckelspelare sedan han kom till Gnaget för två år sedan. Nu ser norrmannen dock ut att lämna som bosman, då AIK:s sportchef Björn Wesström i december sade till Sportbladet att "det är ganska osannolikt att vi når en överenskommelse".

Johan Wiland
38 år, målvakt
Senaste klubb: Hammarby
Kommentar: Skadedrabbad under de senaste säsongerna, men när han väl har spelat har han varit en stabil sista utpost i Bajen. Har tidigare öppnat för att förlänga med Hammarby, som tidigare under hösten förlängde med Wilands målvaktskollega Davor Blazevic.

Rasmus Elm
31 år, mittfältare
Senaste klubb: Kalmar FF
Kommentar: Förlängde för ett år sedan sitt kontrakt över 2019, men nu har det kontraktet löpt ut. Har öppnat för att lägga av, men utnämningen av Nanne Bergstrand som nygammal tränare kanske leder till att han fortsätter?

Annons

Lucas Hägg Johansson
25 år, målvakt
Senaste klubb: Kalmar FF
Kommentar: Nyckelspelare i Kalmar under säsongen men står nu utan kontrakt. Agenten Nima Modyr har tidigare hållit 25-åringens framtid öppen i en intervju med Fotbolldirekt.

Simon Lundevall
31 år, mittfältare
Senaste klubb: Elfsborg
Kommentar: Elfsborg har redan meddelat att Lundevall inte får något nytt kontrakt med klubben. Ännu är det oklart var 31-åringen kommer att spela nästa säsong.

Aly Keita
33 år, målvakt
Senaste klubb: Östersund
Kommentar: En nyckelspelare för ÖFK under hela tiden klubben spelat i allsvenskan. Östersund har varit tydlig med att man vill behålla målvakten.

Kalle Holmberg
26 år, anfallare
Senaste klubb: IFK Norrköping
Kommentar: Holmberg har redan bekräftat att det inte blir någon fortsättning i Norrköping. Anfallaren har ryktats både till Djurgården och utomlands.

Annons

Philip Haglund
32 år, mittfältare/anfallare
Senaste klubb: Sirius
Kommentar: Har varit en viktig anledning till att Sirius hängt kvar i allsvenskan de senaste säsongerna. Intervjuades nyligen av Fotbollskanalen kring sin kontraktssituation där han själv hävdade att han inte kände någon framtidsstress.

Pa Konate
25 år, back
Senaste klubb: Gif Sundsvall
Kommentar: Viktig spelare i Gif Sundsvall under säsongen, men det står redan klart att vänsterbacken inte följer med Giffarna ner i superettan. Har spel i italienska Spal, amerikanska Cincinnati och Malmö FF på meritlistan.

David Batanero
31, mittfältare
Senaste klubb: Gif Sundsvall
Kommentar: Har ryktats bort från Sundsvall under flera fönster, men nu har kontraktet gått ut för spanjoren. Hans agent har tidigare öppnat för att han kan gå till en annan klubb i Sverige.

Annons

Alexander Farnerud
35 år, mittfältare
Senaste klubb: Helsingborg
Kommentar: Har tidigare öppnat för att stanna i Helsingborg, men i november stod det klart att det inte blev någon fortsättning för den tidigare Stuttgart- och Torino-spelaren. Spelade minst 45 minuter i HIF:s elva sista matcher i allsvenskan.

Jamie Hopcutt
27 år, anfallare
Senaste klubb: Östersund
Kommentar: Blir inte kvar i Östersund, och har kopplats ihop med Häcken. En av dem som var med längst på ÖFK:s resa, då han kom till klubben redan 2012.

Denni Avdic
31 år, anfallare
Senaste klubb: AFC Eskilstuna
Kommentar: Det står redan klart att Avdic inte följer med AFC Eskilstuna ner i superettan. Anfallaren med meriter från Werder Bremen och AZ Alkmaar gjorde ett mål på 16 framträdanden för AFC under säsongen.

David Mitov Nilsson
28 år, målvakt

Annons
Senaste klubb: Gif Sundsvall
Kommentar: Värvades in till Giffarna på ett korttidskontrakt i somras. Öppnade i höstas för att förlänga med Sundsvall, men det var innan klubben åkte ur allsvenskan.

Källor: Transfermarkt.com och fotbolltransfers.com.

Publicerad 2020-01-04 kl 17:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto