Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:17

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Elfsborgs möte med Kalmar i spelaren ovan.

Lundevall åkte fast för rattfylla - straffas med 50 dagsböter

Simon Lundevall åkte fast för rattfylla.
Nu straffas Elfsborgmittfältaren med 50 dagsböter. 
- Det är ett standardärende och en standardpåföljd, säger Per-Erik Rinsell, chefsåklagare i Borås, till Fotbollskanalen. 

Elfsborgs mittfältsstjärna Simon Lundevall, 29, stoppades under söndagskvällen av polis för en nykterhetskontroll. Lundevalls utandningsprov visade då på 0,24 promille alkohol i blodet, vilket är över gränsen för det tillåtna som ligger på 0,2.

Två dagar senare berättade han, via Elfsborgs hemsida, om händelsen, att han drack två öl på en restaurang och sedan satte sig bakom ratten för att köra hem. 

- Jag är oerhört ledsen över det inträffade och är besviken på mig själv. Jag är beredd att ta konsekvenserna av mitt handlande och är djupt ångerfull. Det var dåligt omdöme och jag har bara mig själv att skylla, sa han till hemsidan då. 

ANNONS

Nu står det klart att åklagare Anna Kildebo ger Lundevall ett strafföreläggande och att han döms till 50 dagsböter à 710 kronor (ungefär 35 000 kronor).

- Det är utfärdat ett strafföreläggande för honom. Det har inte har godkänts ännu, då man har en månad på sig att godkänna det för att sedan betala in pengarna. Därefter är allt avslutat, säger Per-Erik Rinsell, chefsåklagare i Borås, till Fotbollskanalen. 

- Det är ett standardärende med en standardpåföljd. Det var därmed inget djupare resonemang, då man tittar på vilket brott som är begånget och sedan på vilken påföljd det blir, fortsätter han.

Lundevall har därmed en månad på sig att godkänna strafföreläggandet. 

I samband med att Lundevall berättade om brottet, så meddelade Elfsborg att mittfältaren kommer att fortsätta att träna och spela matcher för laget. Han är därmed tillgänglig för spel den 16 september mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. 

ANNONS
Publicerad 2018-09-07 kl 13:32
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto