Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Albornoz landslagsbyte ger MFF klirr i kassan

Foto: scanpix

Miiko Albornoz valde Chiles landslag före det svenska. Det kan ge mycket pengar för Malmö FF. Bara en uttagning till VM ger, utöver att spelarens värde ökar, cirka 500 000 kronor från Fifa.
- Det är såklart bra pengar, säger sportchefen Daniel Andersson till fotbollskanalen.se.

Miiko Albornoz var uttagen till den svenska januariturnén men tog sent beslutet att tacka nej för att istället välja det chilenska landslaget. Det kan få väldigt positiva ekonomiska konsekvenser för Malmö FF.

Utöver att landslagsspel givetvis ökar spelarens värde vid en framtida transfer kan Malmö se fram emot en fin kompensation från Fifa om Albornoz blir uttagen i Chiles VM-trupp. Och resan dit började bra med 90 minuters spel och ett mål i 4-0-segern mot Costa Rica natten till torsdag.

Fifa meddelade i en skrivelse till berörda klubbar den 14 november att kompensationen för spelare som deltar i VM ökar i år.
Om en spelare tas ut till en VM-trupp kompenseras klubbarna som spelaren tillhör med 2 800 dollar, cirka 18 180 kronor, för varje dag de är uttagna.

Ett exempel som Fifa har med i sin skrivelse är att om ett lag slås ut i kvartsfinalen räknas det som 38 dagar (man startar räkningen när trupperna registreras och alltså inte första matchen), vilket skulle ge 106 400 dollar, cirka 691 000 kronor, i kompensation.
- Det är såklart bra pengar men framför allt vore det kul för honom om han skulle nå hela vägen till ett VM. Det är något av det största man kan vara med om. Det är framför allt det jag tänker på, sedan om vi skulle få ersättning dessutom är ju det positivt. Även om vi kanske kommer att tappa honom i någon match och det är svårt att värdera så skulle det totalt vara positivt för MFF om Miiko tar sig till VM, säger Malmös sportchef Daniel Andersson.

Hur påverkas hans transfervärde av ett VM-slutspel?
- Det är självklart att om han spelar i ett landslag och gör bra ifrån sig så ökar hans värde. Dessutom kommer hans självförtroende växa och han kommer att få erfarenheter som gör honom till en bättre spelare som vi kan ha nytta av. Det är bara positivt.

Vad betyder det PR-mässigt att skicka en spelare till VM?
- Det är alltid bra. Precis som att vi har spelare i det svenska landslaget nu. Det är bra för spelarna och det är bra för oss som klubb att ha landslagsspelare.

Publicerad 2014-01-23 kl 12:36
Annons
Annons
Annons