Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Anders Andersson: "Helt perfekta MFF-värvningar"

Malmö FF

Två spännande värvningar på en vecka.
Malmö värvar Emil Forsberg och Erik Johansson.
– Helt perfekta värvningar, säger TV4-experten Anders Andersson.

Foto: Scanpix

Emil Forsberg.

Malmö har under veckan gjort klart med både Emil Forsberg, från Sundsvall, och Erik Johansson, från Gais. Nu hyllas vänstermittfältaren och mittbacken, av TV4-experten och den tidigare MFF-stjärnan Anders Andersson.

– Det är två bra och unga spelare. Forsberg är en stor talang som har utvecklats varje år och det blir perfekt för honom att komma till en annan miljö och ett steg högre upp. Jag tror att han kommer att nå nästa nivå och passa bra in i MFF, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Kan han täppa till luckan efter Jimmy Durmaz?

– Han har ju spelat bland annat på vänsterkanten, där han kan komma in i plan. Han har ett naturligt driv och är väldigt bollskicklig. Sen kan han ju även kan spela anfallare, men jag tror att vänsterkanten kan passa för honom. Forsberg har en otrolig teknik och fina fötter.

ANNONS

Vad säger du om Erik Johansson då?

– Han har jag tyckt om enda sedan jag såg honom i Falkenberg. Då spelade han mest ytterback eller yttermittfältare, men jag sa på ett tidigt stadium att han kommer bli intressant att följa i framtiden och att han kommer spela högre upp. Sen har han gjort det ganska bra i Gais även om laget hade det tufft. Han har en otrolig potential, är stor, har ett bra steg och en fantastisk inställning. För honom är det också ett riktigt bra steg.

Anders Andersson känner också att Johansson är en klok värvning i och med att Pontus Jansson ryktas intressera klubbar ute i Europa.

– Jag vet att MFF har haft ögonen på Erik under en längre tid och nu är det ju bara en tidsfråga innan Jansson försvinner. Så det gäller att gardera upp. Men man har andra duktiga mittbackar också. Filip Helander är riktigt bra och sen har man även Jasmin Sudic.

ANNONS

Tycker du att det är rätt typ av spelare som de satsar på, i den här åldern?

– Ja, de är helt perfekta. Det ska vara spelare som man kan utveckla, men som redan håller en hög nivå och har potential att nå ännu högre. Malmö har gjort likadant förut och lyckats bra.

Hur ser du på truppen inför nästa säsong?

– Jag tycker att det ser bra ut. Truppen höll bra klass redan förra året, men det ser väl lite tunt ut på forwardsfronten. Nu är det tid för Dardan Rexhepi att kliva ur skuggan. Han har mycket i sig som måste fram. Det gäller Alex Nilsson också, att de blommar ut ordentligt. Det finns potential.

Andersson efterlyser alltså en anfallsvärvning, som är på väg i och med att ghananen Benjamin Fadi är nära att skriva på för MFF.

– Som det ser ut nu tycker jag nog att man behöver en anfallare till. Det ser rätt så välbalanserat ut defensivt, men det känns som att man kanske behöver en riktig stark forward, avslutar experten.

ANNONS
Publicerad 2012-12-13 kl 08:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto