Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Bud från utländska klubbar övertygar inte – Rosenberg överväger MFF-erbjudande

Efter flera bud från utländska klubbar överväger nu Markus Rosenberg ett treårskontrakt från Malmö FF som till sin fördel kan använda sig av förmånliga regler för hemflyttande svenskar från Storbritannien.

Malmö FF:s nye sportchef Daniel Andersson jobbar på att ta hem 31-årige Markus Rosenberg som igår skrev i ett sms till fotbollskanalen.se att det var ”inget nytt än” angående en flytt hem.

Idag, onsdag, rapporterar Kvällsposten att Malmö FF har erbjudit Markus Rosenberg ett treårskontrakt. Fotbollskanalen.se erfar också att Rosenberg erbjudits ett treårsavtal med den svenska mästarklubben och enligt fotbollskanalen.se:s uppgifter har bud från Augsburg i Bundesliga, toppklubbar i Holland, Turkiet, Danmark och MLS inte ha övertygat Rosenberg om att stanna kvar ute i Europa.

Kontraktserbjudandet som Rosenberg överväger innebär dock inte att affären skulle vara i hamn förför MFF som sålde Rosenberg för nio år sedan. Först måste en personlig lösning med Malmö hittas och 31-åringen måste bli utköpt från sitt kontrakt i West Bromwich.

På plussidan för Malmö finns det faktum att England är ett förmånligt land att flytta hem från som svensk. En ”Anders Svensson-lösning” skulle kunna vara en möjlighet. I det fallet betalade Elfsborg tolv miljoner i sign-on-bonus som bara beskattades till 15 procent och där klubben slipper betala arbetsgivaragift. Efter den lågt beskattade sign on-bonusen kan de sedan betala en lägre månadslön. Den lösningen gör att Malmö kan konkurrera med klubbar som Bröndby och FC Köpenhamn.

Publicerad 2014-01-29 kl 10:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons