Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

"Dahlin har inte nått sitt max än"

Foto: Scanpix

Johan Dahlin

Till slut fick Johan Dahlin bli utlandsproffs och Malmö tror på lagets före detta förstemålvakt.

– Han blir bara bättre och bättre. Han har inte nått sitt max än, säger Malmös sportchef Per Ågren till fotbollskanalen.se.

Under måndagen blev det officiellt att Johan Dahlin lämnar Malmö FF för turkiska Genclerbirligi. Proffskontraktet sträcker sig fram till sommaren år 2017 och Malmö tror på sin före detta förstemålvakt.

– Johan håller en bra kvalitet. Han är duktig med båda fötterna, vilket är rätt ovanligt bland målvakter idag, och det spelet har blivit mer och mer betydelsefullt. Sen är han en stabil karaktär som vi i Malmö varit glada att få ha i laget och som haft stora framgångar med oss också, säger Malmös sportchef, Per Ågren, till fotbollskanalen.se.

Nu står Malmö med 23-årige Robin Olsen och 17-årige Sixten Mohlin som alternativ på målvaktsposten, något som måste försärkas enligt Ågren.

– Oavsätt namn är målvaktsposten en utsatt post och där behöver man tillgång till tre. Om en blir skadad en längre tid så har man bara en målvakt och det är ju inte som med en utespelare där man kan flytta runt i laget och flytta om. Det är ju inte så att en högerback kan bli målvakt. Så man bör över tid vara tre, sen får vi se hur vi hanterar det, säger Ågren.

Klubben har dock stort förtroende för de målvakter som finns i truppen för tillfället.

– Vi är mycket glada över de alternativ vi har. Robin spelade åtta-tio matcher den här säsongen och visade att han har toppkvalitet i Allsvenskan och Sixten har ju varit något av rubrikernas man under kvalet och U17-VM, säger Ågren.

Fotbollskanalen kunde tidigare avslöja att Dahlin var på väg till Genclerbirligi. Där finns redan svenskarna Jimmy Durmaz och Mervan Celik.

Publicerad 2013-12-23 kl 17:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons