Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Daniel Andersson ska hitta MFF:s nästa tränare: "Smickrande att många vill ha mig"

Foto: TT

Daniel Andersson får inte träna Malmö FF.
Men han är glad över att många vill se honom som Rikard Norlings ersättare.
- Det är smickrande, säger han till Sydsvenskan.

Efter Rikard Norlings plötsliga avhopp var det många som lanserade Daniel Andersson som ny huvudtränare, men i fredags kunde fotbollskanalen.se berätta att den förre landslagsmittfältaren inte får vara huvudtränare.

- Nej, han har inte den behörigheten som fordras, sa Stefan Hjelmberg, utbildningsansvarig på SvFF.

Daniel Andersson ska tillsammans med sportchefen Per Ågren och vd:n Per Nilsson ta fram MFF:s nästa huvudtränare. I en intervju med Sydsvenskan säger den assisterande tränaren att han är glad över att många vill se honom som Rikard Norlings ersättare men att han är medveten om problemet i att han saknar behörighet.

- Det är väldigt smickrande att många säger så. Det betyder att jag gjort något bra här.  Jag är inte anmäld till kursen som börjar i januari. Det tar mycket tid, så jag hade tänkt ta ett mellanår och anmäla mig 2015, säger Daniel Andersson.

- Jag var helt inställd på att jag och Rikard skulle träna laget. Men jag blir aldrig chockad. Jag tar besluten efter det som sker och gör det bästa av situationen. Det är tråkigt att det blev så, men det är bara att switcha om fokus och tänka på vad som är bäst för Malmö FF. Jag kanske är lite tråkig där. Malmö FF är en otroligt stor och viktig förening, även utan Rikard Norling. Även om jag saknar honom vill jag blicka framåt.

Publicerad 2013-11-30 kl 10:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons