FÖRSÄSONGSKOLLEN: Malmös nyförvärv avgjorde direkt

Malmö FF

Jo Inge Berget var bara ett av flera nyförvärv i Malmös första startelva 2015.
Norrmanen gjorde också det avgörande 1-0-målet - framspelad av en landsmannen Magnus Wolff Eikrem.

Kennedy Bakircioglu, Jo Inge Berget och Darijan Bojanic.

Malmö FF startade 2015 med hela fem nyförvärv i säsongens första träningsmatch, då de svenska mästarna ställdes mot Markus Halstis lag DC United. Just nyförvärven skulle också spela den avgörande rollen i matchen, då Magnus Wolff Eikrem, 24, spelade fram till norske landsmannen Jo Inge Berget, 24, som satte 1-0 precis innan halvtid. Så slutade också matchen och MFF började alltså året med en seger.

I La Manga föll Hammarby mot norska Strömsgodset. Kennedy Bakircioglu satte 1-1 i den 24:e minuten, efter Tokmac Chol Nguens hade gjort första målet i första minuten. Men det skulle bli "Bajens" enda mål. Istället såg Thomas Lehne Olsen och Iver Fossum till slutresultatet blev 3-1 till Strömsgodset.

På Olympiafältet blev Kalmar ännu en gång nollat mot allsvenskt motstånd, då Helsingborg vann med komfortabla 3-0. Darijan Bojanic gjorde två mål för Henrik Larssons HIF innan Anton Kinnander satte matchens sista mål i den 72:a minuten.

Publicerad 2015-02-06 kl 19:45