Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Haglund högaktuell för MFF: "Klubbar vill ha Magnus"

Foto: Scanpix.

Magnus Haglund är aktuell för Malmö FF.

Rikard Norling kan lämna MFF.
Klubben träffar fem kandidater, enligt uppgift till fotbollskanalen.se, och Magnus Haglund är hetast.
- Det finns klubbar som vill ha honom, säger Lilleströms presschef Ole Kristian Bakkene.

Rikard Norling kan tvingas bort från Malmö FF trots att han är på väg att föra klubben till SM-guld. För en månad sedan uppgav Kvällsposten att det finns krafter inom MFF-styrelsen som vill göra sig av med sin tränare. Nu erfar fotbollskanalen.se att klubben träffar fem olika kandidater och att Magnus Haglund är hetast.

Det var två år sedan Magnus Haglund lämnade Elfsborg och flyttade till norska Lilleström som ligger på 9:e plats i den norska ligan.

- Magnus kontrakt går ut efter säsongen och han har fått erbjudande om att förlänga med Lilleström. Vi vill behålla honom. Så det är upp till Magnus, bollen ligger hos honom. Magnus har sagt att han ska värdera erbjudandet och att det finns andra klubbar som är intresserade, säger Lilleströms presschef Ole Kristian Bakkene till fotbollskanalen.se.

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att Magnus Haglund vill återvända till Sverige och allsvenskan. Förutom Malmö FF är Elfsborg, som under måndagen sparkade Jörgen Lennartsson, ett alternativ. Lägg till att Kalmar FF, Djurgården och Hammarby också letar ny tränare till 2014.

Rikard Norling gör succé med Malmö FF som leder allsvenskan med 4 poäng efter 1-0 mot Mjällby, trots att han var nära att få sparken redan i fjol. Då var Malmö FF i långt gångna förhandlingar med Jonas Thern men kom inte överens. Delvis för att Thern saknar rätt tränarutbildning och klubben hade varit tvungen att anställa ytterligare en tränarkraft.

Bakgrunden till missnöjet med Norling är en maktkamp mellan honom och sportchefen Per Ågren. Tränarens förslag till besparing förra hösten var att Per Ågren skulle få gå och att Norling skulle bli manager. Då fick Norling ett stort stöd av sina spelare som var väldigt tydliga med att de ville att han skulle stanna. Trots att Norling är på väg att föra laget till SM-guld säger Per Ågren så här:

- Vi ska utvärdera Rikard efter säsongen. I övrigt har jag inga kommentarer. Nu har vi fokus på de sista omgångarna.

För en månad sedan skrev Kvällsposten att Norling får lämna efter säsongen vilket gjorde att klubben gick ut med ett pressmeddelande där man skrev att det ska göras en utvärdering efter årets sista match, precis som Per Ågren säger till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2013-10-01 kl 11:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons