Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Hareide irriterad: "Blir Adu avstängd borde domaren också bli det""

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmö FF vann den allsvenska premiären mot Gif Sundsvall med klara 4-1. Allt frid och fröjd kan tyckas. Men eftersnacket kom i stället att handla mycket om målchansutvisningen på Enock Kofi Adu.
- Blir han avstängd borde domaren ta sin del av straffet och bli avstängd även han, säger Malmö FF:s tränare Åge Hareide.

 

Malmö FF hade inga som helst problem att avfärda nykomlingen Gif Sundsvall på bortaplan. Redan efter 20 minuter lyste siffrorna 0-3 på resultattavlan efter bland annat två mål av nyförvärvet från Cardiff, Jo Inge Berget. En mardrömsstart för Giffarna inför en i det närmaste fullsatt Norrporten Arena.

- Det är alltid svårt med premiärer men vi gick in med rätt inställning och gör allt riktigt bra fram till 3-0, säger Åge Hareide.

- Sen tar domaren den felaktiga utvisningen. En domare kan göra fel men han måste i alla fall se det han dömer på, säger en märkbart irriterad Malmötränare.

Chennoufi omkull

Det var en halvtimme in i matchen som den omdiskuterade situationen inträffade; Gif Sundsvalls mittfältare Adam Chennoufi tog sig tog sig igenom och fri med Malmömålvakten Robin Olsen gick han omkull i straffområdet. Oschyst eller inte? Domaren Michael Lerjéus pekade på straffpunkten och visade Malmös Enock Kofi Adu det röda kortet.

Adu själv var säker på sin sak:

- Han var trött och var redan på väg ner, jag rörde honom aldrig, säger han.

Den efterföljande straffen utnyttjade hemmalagets anfallare Johan Eklund, som säkert satte bollen i nät från elva meter. Resterande del av matchtiden fick Malmö klara sig med tio man.

- Vi ska kolla på bilderna men som vi ser det ödelägger domaren kampen med ett felaktigt domslut, även om vi fick en övning i att försvara oss, säger Åge Hareide.

"Justitiemord"

Nu väntar avstängning för Adu i er nästa match, mot AIK. Hur ser du på det?

- Det är ett justitiemord i så fall.

Kommer ni att agera på något sätt i ärendet?

- Vi ska titta på det och se vad vi kan göra. Om han blir avstängd borde domaren i så fall också ta sin del av straffet och stå över en match.

Trots spel med bara tio man lyckades Malmö även göra 4-1 kort efter hemmalagets reducering, då Oscar Lewicki nådde högst på en frispark och kunde nicka in fyran. Tre av fyra mål således från nyförvärv för ett Malmö som direkt visade varför laget är storfavorit till att i november få höja Lennart Johanssons pokal igen.

Se när Cmore-studion diskuterar straffsituationen i spelaren ovan.

 

Publicerad 2015-04-06 kl 20:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons