Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Hareide om petningen av Molins: "Tävlingssäsongen börjar nu"

Foto: SCANPIX

Guillermo Molins.

Markus Rosenberg är ny lagkapten i Malmö före Guillermo Molins.
Nu förklarar Åge Hareide sitt val.
- Det är för att tävlingssäsongen börjar nu, säger MFF-tränaren till Kvällsposten.

Fotbollskanalen.se har tidigare skrivit om Åge Hareides val att peta den skadade Guillermo Molins som lagkapten till förmån för Markus Rosenberg. Beslutet har skapat diskussion och möttes med besvikelse från Molins.

Nu förklarar Hareide själv sitt beslut och berättar att han vill ha en lagkapten när tävlingssäsongen drar igång i och med svenska cupen-mötet med Assyriska på söndag, och då är inte Molins tillbaka från sin korsbandsskada.
- Jag hade bägge killarna inne hos mig och förklarade varför jag valde Mackan. Det är en sak för mig och killarna, inte för omgivningen. Gische är besviken och det har han all rätt att vara. Men han har också sagt till mig att han kommer jobba som ett djur för laget oavsett. Det är det viktigaste för mig. Det är precis samma som om du ställs utanför startelvan. Det är klart att du blir besviken. Molins har gett uttryck för det och det är helt okej, säger Hareide.

Markus Rosenberg menar att han har förståelse över att Molins är besviken över beslutet.
- Det hade jag också känt om inte jag blivit kapten. I slutänden handlar det om ett beslut som sker på alla jobb, inte bara i vårt yrke. Det är chefen som bestämmer. Jag är så klart väldigt stolt och tacksam. Jag tycker att det är fantastiskt att få vara kapten för Malmö FF, säger han till Kvällsposten.

Publicerad 2015-02-20 kl 14:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER