Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Jättetalangens glädje - skrev femårskontrakt med MFF: "Känns självklart fantastiskt"

Malmö knyter till sig en av Sveriges största målvaktstalanger.

Sixten Mohlin har skrivit på ett femårskontrakt med Skåneklubbens A-lag.

- Det känns självklart fantastiskt bra, säger han till fotbollskanalen.se.

Den nyblivne 18-åringen gjorde sig känd för den breda massan i Sverige genom höstens U17-VM där han var förbundskaptenen Roland Larssons givne förstaval mellan stolparna. Turneringen slutade med en bronsmedalj och blev en framgång både för Sixten Mohlin och för svenska landslaget som helhet.

Sedan hemkomsten från Abu Dhabi har Mohlin fortsatt att utvecklas och när MFF mötte Mjällby för ett par veckor sedan fick han debutera från start efter att Robin Olsen tvingats lämna återbud till matchen på grund av sjukdom. Och nu kan det bli ännu mer spel för Mohlin framöver. Under fredagen skrev han på ett nytt avtal, som knyter honom till Malmö FF de kommande fem säsongerna.

- Det känns självklart fantastiskt bra, det här är någonting jag jobbat för och väntat på under en lång tid, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur kom det sig att avtalet blev så långt?

- Jag är fortfarande ung och ville gärna säkra upp framtiden och då kändes det här som den bästa lösningen. Jag är absolut väldigt nöjd.

Du har nyligen gjort debut med A-laget, vad tror du om dina chanser till mer spel den här säsongen?

- Det hänger ju helt och hållet på mig själv och vilka kliv jag tar som spelare. Nu handlar det bara om att kämpa vidare på träningarna och visa att jag är värd chanserna. Som det är i dagsläget är ju Robin självskriven som förstemålvakt hos oss, och Zlatan (Azinovic) är tvåa. Då gäller det att jag gör bra ifrån mig och visar att jag vill vara med och konkurrera.

Vad har tränaren Åge Hareide sagt om din status i truppen?

- Han tycker att jag ligger väldigt bra till just nu, men att jag har en liten bit kvar innan jag kan ta det sista klivet. Själv vet jag att det finns många saker att förbättra, och främst är det väl fysiken. Jag behöver bli lite större för att kunna håll allsvensk klass så småningom.

Om du vänder på det, vilka styrkor har du som målvakt?

- Jag är nog ganska modern i min spelstil, bra med fötterna men samtidigt säker i själva målet.

Publicerad 2014-03-14 kl 17:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons