Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Malmö svarar på Pekalskis kritik: "Har fullt förtroende för vår stab"

Foto: Scanpix

Ivo Pekalski, Malmö FF

Ivo Pekalski lämnar MFF. Ett av skälen: Mittfältaren är missnöjd med den rehabilitering klubben erbjudit när han drabbats av skador.

- Vi har fullt förtroende för vår stab, säger Per Ågren till fotbollskanalen.se.

Den 23-årige Pekalski spåddes en lysande framtid när han fick sitt allsvenska genombrott under guldsäsongen 2010. Sedan dess har det gått tyngre. På grund av många skador har den förre landslagsmannen under perioder stått utanför A-laget, och nu när han bestämt sig för att flytta beror det till viss del på Malmös bristande möjligheter att hjälpa till under konvalescenserna.

- Där jag är i karriären och livet känns det mer naturligt och logiskt att söka mig vidare, säger Pekalski till klubbens hemsida.

När fotbollskanalen.se ringer Malmös sportchef Per Ågren förklarar han att situationen har "legat och skavt" och att det därför i slutändan var ett ömsesidigt beslut att inte förlänga det utgående kontraktet.

- Ivo har ju bland annat tyckt att vi inte kunnat ge honom rätt hjälp, men då bör man känna till att vi, utöver vår naprapat, även haft tillgång till kompetensen hos landslagsläkaren Richard Dahan och annan medicinsk expertis, säger Ågren.

Under sommaren valde Ivo Pekalski att inte nyttja skåningarnas tjänster, utan istället har han jobbat med sin rehab i Halmstad.

- Tittar man på fotbollsspelaren Ivo Pekalski har han såklart en självskriven plats i MFF. Det är en otroligt duktig spelare som vi gärna hade sett hos oss, men det förutsätter att det finnas en tilltro till det upplägg vi erbjuder. Och då menar jag allt ifrån rehab och träningsupplägg till stab och spelfilosofi. Vi ser Ivo som en MFF:are och kommer alltid att vara stolta över honom. Vi kommer att hålla kontakten och han ska alltid känna sig välkommen här, säger Ågren.

Vad tänker ni om hans kritik?

- Vi har ju pratat mycket med varandra, men inte riktigt fått ihop det till en samsyn. Det är synd såklart. Samtidigt känner vi ett fullt förtroende för det upplägg vi erbjuder hos oss.

Sett till Pekaslskis missnöje, kommer ni att ändra någonting från Malmös sida?

- Nej, inte med hänsyn till just den här specifika saken. Sedan är det ju självklart så att vi kontinuerligt ser till att ha en samlad bild av vår verksamhet och alla dess olika delar. Det är någonting man ständigt ser över.

Publicerad 2013-11-25 kl 13:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons