Mardrömsstart för MFF i CL-kvalet: "Ingen skandal"

Malmö FF

Mållöst hemma och 0—0 för Malmö, det var en bitter start i kvalet till Champions League mot Ventspils. En föga tröst blev att man inte släppte in något mål.

– Det här är ingen skandal, sa tränaren Åge Hareide i en TV-intervju efter matchen.

Sådana räknas dubbelt på bortaplan. Men det var nära. Malmö höll på att åka på en kalldusch minuten efter pausen.

Då kom matchens bästa målchans, men bollen tog i stolpens insida och rullade längs Robin Olsens mållinje. MFF-försvaret var helt borta när ensamme anfallsspetsen Ndue Mujeci fick med sig Ahmed Abdultaofik som avslutade väggspelet med stolpskottet. Helt fri.

Ventspils försvarade sig bra, låg förstås lågt med hela laget och MFF hade stora problem med att hitta vägar igenom vallen.

Den matchbilden var given på förhand och tålamod var väl ordern för dagen.

Nä, Malmö visade inga finesser i den första matchen i Champions League-kvalet, passningsspelet var uselt, sista tillslaget kom inte till rätt adress.

Det enda som doftade ett hemmamål var Markus Rosenbergs nick rakt på Ventspils målvakt. Och hans nick och skott med en timme kvar att avgöra på hemmaplan.

Minuterna tickade iväg, och målförsöken blev desperata.

Retur i lettiska Ventspils om en vecka. Det kan bli en pärs och fiaskostämpel om MFF missar att gå vidare. Sedan lottas nästa kvalomgång, där vinnaren hemma/borta går till play-off om plats i Champions League.

Publicerad 2014-07-16 kl 20:51