Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-koppling i nigeriansk transferröra

Malmö FF

Enligt nigerianska uppgifter så har Malmö FF gett sig in i transfersoppan kring Emem Eduok. Den 20-åriga anfallaren är på väg till tunisiska Esperance, men har under vintern hunnit blivit presenterad av norska Sarpsborg 08.
– Jag är medveten om Malmö FF:s intresse, säger Eduok till sl10.ng

Foto: Scanpix

Enligt uppgifter till sajten sl10.ng så har Malmö FF gett sig in i jakten på Emem Eduok. Den nigerianska U20-landslagsspelaren spelar till vardags i Dolphins of Port Harcourt, men jagas nu av en rad olika klubbar.

De senaste veckorna har det talats om en flytt för anfallaren till tunisiska Esperance. Eduok har själv sagt till Goal.com att han skrivit på för klubben. Men samtidigt så har den norska klubben Sarpsborg 08 där han varit på besök gått ut och presenterat anfallaren som sitt nyförvärv. Efter att Eduok förnekat affären och sagt att norrmännen inte kommit överens med hans klubb hotar nu Sarpsborg 08 att dra Eduoks fall till FIFA. En riktig transfersoppa som nu Eduok beskyller sin agent för.

ANNONS

– Min agent gick bakom min rygg och tog kontakt med den norska klubben Sarpsborg 08 och fick dem att tro att jag tillhör min gamla ungdomsakademi och inte Dolphins. Det är där problemet ligger just nu. Min klubb har bara haft ett bud från Esperance att ta ställning till, berättar han för Daily Trust.

Nu kommer istället uppgifter om att Malmö FF gett sig in i den här affären och hoppas kunna värva Emem Eduok framför de andra klubbarna. Enligt den nigerianska sajten ska sportchefen Daniel Andersson börjat förhandla med Joe Johnson som är general manager för Dolphins of Port Harcourt. MFF ska förbereda ett bud på 2,5 miljoner kronor för anfallaren.

– En rad av klubbar har visat intresse för Emem Eduok, men vi slutförhandlar med Espearance, säger Johnson till sl10.ng.

Anfallaren själv säger till sajten att han är medveten om Malmö FF:s intresse och skulle gärna gå till Sverige.

ANNONS

– Jag är medveten om Malmös intresse, men Dolphins har det sista ordet om jag går dit eller inte. Men jag skulle gärna gå dit.

Emem Eduok spelar i de nigerianska U20-landslaget och är född 1994.

Publicerad 2015-01-07 kl 09:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto