Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF om fansens kritik mot Hareide: "Sluta vara så känsliga"

Foto: Scanpix.

Åge Hareide tar över MFF.
Något som kritiseras av flera fans med tanke på kopplingen till HIF.
- Men vi ska sluta vara så känsliga mellan MFF och HIF, säger vd Per Nilsson.

Åge Hareide tar över Malmö FF efter Rikard Norling. Inte helt populärt hos flera fans. Anledningen är att Hareide har ett förflutet hos rivalen Helsingborg som han förde till SM-guld 1999. Nu ryter vd:n Per Nilsson ifrån mot sina negativa supportrar.

- Vi ska sluta vara så känsliga mellan MFF och HIF. Vi ska konkurrera på planen men inte hänga upp oss på andra saker. Vi har valt den bästa tränaren. Åge har varit framgångsrik i Danmark, Norge och på landslagsnivå, säger han till fotbollskanalen.se.

Varför tränar Åge Hareide MFF?

- För att vi har haft en sållningsprocess där det fanns ett antal kriterier. Vi ville ha en tränare som kan få god stämning och få med sig folk. Vi vet att han kan föra spelarna till en ny nivå. Sedan är han en väldigt bra person. Han är fortfarande hungrig och han har visat en stor lust att jobba för MFF.

Hur kommer tränarstaben se ut?

- Vi har ett hål för andretränare och fystränare och det är något vi vill göra klart så fort som möjligt. Där kommer Åge vara med och ha ett ord.

I onsdags berättade fotbollskanalen.se att Daniel Andersson vill bli sportchef och nu blir det så. Därmed lämnar Per Ågren sitt uppdrag.

- Daniel Andersson är den långsiktiga ikonen i Malmö FF. Då kan man välja två vägar: rakt mot tränarjobbet eller som sportchef. Daniel visade väldigt gott gry när Ågren var sjukskriven. Jag såg honom som en framtida kandidat. Som tränare kan man lätt bränna sig i den föreningen man arbetar för och vi ska inte bränna ut honom på ett tränarjobb, säger Per Nilsson.

Vilka är Daniels främsta egenskaper som sportchef?

- Att han har en kunskap om hur spelarna tänker och att han har gedigna kontakter i branschen. Sedan har han visat att han är bra på affärer och strategi.

Hur ser du på våra uppgifter om att du kommer att lämna MFF?

- Jag vill inte tala om mig i dag.

Publicerad 2014-01-09 kl 15:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons