Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF-Persson vill sjunga på Stortorget igen - men siktar på Champions League

2004 sjöng trotjänaren Olof Persson "Var ska vi sova i natt" på Stortorget i  Malmö när SM-guldet firades. Nu är han tillbaka som assisterande tränare.
- Blir det guld så blir det givetvis sång. Det vill jag uppleva igen, säger han till fotbollskanalen.se.

Mellan 1995 och 2006 spelade Olof Persson, med uppehåll för ett år i Österrike, över 200 matcher för Malmö FF. Tiden i klubben kröntes av ett SM-guld 2004. Nu är den forne mittbacken tillbaka i rollen som assisterande tränare.
- Det kan inte bli bättre, det är ett drömjobb, säger han.

Det låter inte som att du tvekade så länge?
- Nej, jag tände på alla cylindrar. När jag fick den konkreta frågan så tackade jag ja. Jag träffade ledningen och var införstådd med att det fanns en annan kandidat men när jag fick reda på att det var mig de ville ha så var jag själaglad. Det var helt fantastiskt.

Olof Persson har sedan spelarkarriären slutade tränat lag i de lägre divisionerna. Senaste uppdraget var Höllviken som han ledde från division tre till två och typen av fotboll han vill se är inget som påminner om den hårde mittback han gjorde sig känd som på planen.
- Jag är inte lik mig själv som spelare. Jag hade ju väldigt begränsad teknisk förmåga på den tiden och jag vill att laget ska spela en fotboll där man har bollen så mycket som möjligt och där alla är bekväma med att ha bollen. Ett spel där man jobbar successivt framåt men sedan har jag lite tyska influenser där man vill vara ganska direkt på sista tredjedelen med djupledsspelet. Det är en god kompott av allt det, förklarar han.

Hur är din bild av Åge Hareide?
- Han kände nog till mig och vi har för bra samtal de gånger vi pratat med varandra. Min bild är att det en extremt kompetent tränare med fantastiska meriter och det intrycket har stärkts nu när vi varit med varandra.

Du stötte ju på honom och Helsingborg i cupen med Höllviken för något år sedan.
- Ja, vi var nära att slå ut Helsingborg. Det var bara en hårsmån. En jämn match där vi tog ledningen och där de fick kämpa hårt för att ta tillbaka komandot. Det slutade med 2-1-seger för Helsingborg. Då stötte vi på varandra och där tror jag att jag gjorde ett bra intryck.

Du målas ut som en kulturbärare och är ju en stor MFF-profil. Fansen verkar jubla över tillsättningen av dig, men hur mycket kommer det egentligen att betyda?
- Jag tror att det ligger något i det. Det gör mig stolt eftersom det är ett bevis på att man gjort något bra. På sikt tror jag att det är bra med förankring på ledande positioner i en klubb som Malmö FF som är så folkkär. Sedan har jag givetvis inte valts till jobbet på grund av det utan för att jag har en fotbollskompetens som passar in i bilden.

Blir det sång på Stortorget om det blir guld?
- Blir det guld så blir det givetvis sång. Det vill jag uppleva igen.

Om du får drömma, vad ser du fram emot mest, en sång på Stortorget eller Champions League?
- Det är givetvis Champions League. Men vi ska prioritera cupen, allsvenskan och Europaspelet. Det kommer att bli en utmaning, men visst vore det kul att komma till ett gruppspel i Champions League.

Det låter som en typisk malmöitisk inställning - ni ska vinna allt.
- Ja, det tycker jag låter bra. Det ska vi.

Publicerad 2014-01-22 kl 14:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons