Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF:s smäll - Jiloan Hamad jagas av Lazio och andra lag: "Oftast finns det sanning i ryktena"

MFF kan tappa Jiloan Hamad redan i januari.
Enligt italiensk media jagar Lazio mittfältaren - och flera klubbar är intresserade.
- Oftast finns det sanning i ryktena, säger han till fotbollskanalen.se.

Förra säsongen var Jiloan Hamad, 22, en av Malmö FF:s bästa spelare. Mittfältaren bar kaptensbindeln i såväl MFF som i U21-landslaget och han kom även med i Erik Hamréns trupp mot England. Om ett år går kontraktet ut och nu jagas han av flera klubbar.

- Jag har läst en del artiklar via vänner och så som har tipsat. Jag vet att det kommer att finnas intresse. Det ska mycket till om ingen klubb lägger något konkret eller visar intresse. Sen är det ju annorlunda nu jämfört med för ungefär tre år sedan, med ekonomi. Det är många klubbar som är intresserade men som mer vill vänta till sommaren. Vi får se vad som händer men det finns klubbar som är intresserade, säger Hamad till fotbollskanalen.se.

Är det enklare att gå i sommar än nu i januari?

- Det kommer ju att vara enklare för mig eftersom jag kommer att vara betydligt billigare och då kommer det kanske finnas ett mycket större intresse. Då kommer många klubbar vakna, men jag har aldrig haft en tanke på att vänta ut mitt kontrakt. Vi får se vad som händer. Jag utesluter ingenting. Det kan lika gärna bli en förlängning med Malmö som att jag hamnar utomlands i januari.

Enligt italienska calciomercato.com vill Lazio värva Jiloan Hamad. Sajten skriver att klubbens sportchef  Igli Tare har varit i kontakt med mittfältarens agent och att det förs förhandlingar.

- Det enda jag vet är att det under U21-samlingarna har varit många italienska klubbar som har varit där och kollat. Det är många klubbar som är positiva, jag har ett bra rykte i Europa. Jag har varit kapten i U21, jag är kapten i Malmö, det har gått bra för mig och jag har kommit med i A-landslaget. Jag har ett bra rykte men mer än så vet jag inte, säger han.

- Jag tar det när det kommer. Saker och ting kommer säkert att hända i januari, det är då klubbarna kommer börja visa konkret intresse. Det är smickrande att bli ihopkopplad med så här stora klubbar. Oftast finns det sanning i det. Om det finns ett rykte så betyder det att det någonstans har funnits sanning i det. Där är bara kul.

Det skrivs även att Fenerbahce vill ha dig?

- Jag vet att det har funnits intresse från Turkiet. Inte Fenerbahce men jag vet en annan storklubb som är topp-3 bland storklubbarna. Men jag måste överväga, vill jag gå till Turkiet eller vart vill jag gå. Jag stänger inga dörrar men jag har själv en lista vart jag vill hamna. Jag har ett mål, men jag måste vara försiktig och överväga det noggrant.

Något du vill dela med dig av?

- Nej, men det är klart att Tyskland, England, Italien, Spanien, Frankrike är bra ligor. Turkiet också om det är en toppklubb. Men vi får se, jag är försiktig.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se har det redan varit diskussioner med klubbar. Men Jiloan Hamad ligger lågt.

- Jag tar det som det kommer. Jag vill ligga lågt. Just nu är jag stolt över att spela i MFF. Den dagen det kommer något konkret som känns rätt kommer jag att skriva på och då kommer det att komma ut. Men jag vet att det finns intresse i England och Tyskland som är väldigt starkt.

Hur är dialogen med MFF?

- Den är bra. Vi har suttit med MFF en gång och vi ska snart träffa klubben igen. Vi har haft en bra dialog. Malmö visar starkt intresse, klubben vill att jag ska förlänga. Det känns smickrande. Jag tar inget för givet utan jag vet hur stor klubb Malmö FF är. Jag är ödmjuk och jag är inte så här att jag har gjort mitt i Malmö och ska iväg. Jag glömmer inte hur stort det var för mig att skriva på för Malmö vilket kan vara lätt när man är inne i den här bubblan. Jag utesluter ingenting. Man kan göra saker i kontraktet som gör att det inte låser sig sen om jag vill testa i Europa.

- Jag har ett bra läge hur man än vrider och vänder på det. Jag kommer att välja med hjärtat. Förlänger jag med MFF så är det med hjärtat. Väljer jag att flytta så är det med hjärtat. Det tror jag att alla har förståelse för.

Efter den sista allsvenska matchen riktade du stark kritik mot MFF-ledningen. Har något förändrats?

- Det har inte hänt jättemycket. Vi har värvat Emil Forsberg och Erik Johansson. Det är två jätteduktiga spelare som är bra förstärkningar. Där visar MFF att man har ambitioner. Det är mer att vi haft några möten efter säsongen med vd:n och sportchefen. Det har känts bra och vi fick en förklaring. De förklarade att det ska satsas 2013. Det är bra att man fick ur sig saker och ting.

- Malmö är en stor klubb, men man måste satsa sportsligt också. Det går inte bara att snacka och jag tycker inte att vi hade en trupp förra året för att vinna. Vi gjorde det väldigt bra men det är så att man måste kunna ställa krav på klubbledningen så som ledningen ställer krav på oss.

Publicerad 2013-01-01 kl 14:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons