Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s vd tyst om sin framtid: "Många akuta grejer nu"

Malmö FF

Malmös vd Per Nilsson tvekade tidigare i höstas om att fortsätta i klubben.

Än vill han inte avslöja hur han gör:

- Rätt många akuta grejer nu, säger han till fotbollskanalen.se.

Foto: ANDREAS HILLERGREN / SCANPIX

I mitten av september avslöjade fotbollskanalen.se att Malmö FF:s vd Per Nilsson funderade på att sluta i klubben. Då hette det att besked skulle komma efter säsongens slut.

- Jag aviserade i våras att jag möjligen slutar, jag är 60 år och det är ett jobb som är krävande och händelsestyrt och där man måste vara beredd hela tiden, sa Per Nilsson.

- Jag har gjort det här i snart tre säsonger och frågan är om jag vill göra det en fjärde? Men jag har inte sagt upp mig och har sex månaders uppsägningstid.

I dagsläget är Nilsson försiktig när det handlar om framtiden för honom:

- Jag är tråkig men det enda jag har att säga är att jag inte har sagt upp mig. Jag svarar inte på frågor om jag fortsätter eller inte.

ANNONS

Vad avgör?

- Det är en avvägning där lusten och att det är skojigt arbete ska ställas mot åldern och att jag är trött. Sedan är det vissa grejer man behöver göra klart och det är rätt många akuta grejer nu.

För en dryg vecka sedan hoppade guldtränaren Rikard Norling av som tränare och nu letar klubben efter en ersättare till honom och i det arbetet är Per Nilsson i högsta grad delaktig. Lägg till att Malmö FF fortfarande har stora utmaningar kring arenan och att få den ekonomiskt lönsam.

Per Nilsson har som sagt sex månaders uppsägningstid och enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har han lovat att vara kvar till att klubben hittar en ny vd, men att han helst av allt hade velat kliva av arbetet. Nilsson kom in som tf vd vintern 2011 efter att dåvarande vd:n Pelle Svensson fick sluta när kubben backat drygt 30 miljoner kronor och blev vd till fullo ett halvår senare.

ANNONS
Publicerad 2013-12-06 kl 06:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto