Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Rantie tror på framgång i afrikanska mästerskapen

På lördag drar de afrikanska mästerskapen igång. Och det finns klart svenskintresse.
Fyra spelare har svenska klubblag.
- Jag vill gå hela vägen, säger Malmös och värdnationen Sydafrikas Tokelo Rantie till Sydsvenskan.

Sydafrika står som värd för de afrikanska mästerskapen som drar igång på lördag. Och i värdnationen finns två allsvenska stjärnor. Malmö FF:s Tokelo Rantie och Helsingborgs May Mahlangu.
– Jag vill gå hela vägen i afrikanska mästerskapen, men kan inte komma tillbaka till min nya ”familj” i Malmö fort nog, säger Rantie till Sydsvenskan.

Han premiärspelar på lördagskvällen mot debutanten Kap Verde och har dessutom Angola och Marocko i sin grupp. Men favoriterna till mästerskapet finns på annat håll.
– Jag tror starkt på att vi kan gå hela vägen till final med våra supportrar i ryggen. Vi kan inte göra dem besvikna. Jag tror att Zambia, Ghana, Nigeria och Elfenbenskusten är de starkaste lagen i övrigt. De har många bra spelare, säger han.

– Jag är mycket spänd. Det är stort att vara med i laget med så många bra spelare. Speciellt när man tänker på var jag var för ett år sedan, då nästan ingen kände till mig.

I de övriga grupperna finns också spelare med svenskintresse. I grupp B gör Niger sitt andra mästerskap någonsin och i laget finns 28-årige mittfältaren William N’Gounou som till vardags spelar i division ett med Limhamn/Bunkeflo.
Han möter bland annat förre AIK-spelaren Derek Boateng, numera i Dnipro, som är uttagen i Ghanas lag.

I grupp C kan förre AIK-spelaren Yussuf Saleh, numera i Syrianska, göra sin mästerskapsdebut. Han representerar Etiopien, som har ett guld från 1962 men inte har deltagit i ett mästerskap på 31 år.
Saleh är född och uppvuxen i Sverige med föräldrar från Etiopien och debuterade först under 2012.

I den sista gruppen (D) finns förvisso inte så mycket svenskintresse men det är desto stjärntätare. Elfenbenskusten med stjärnor som bröderna Yaya och Kolo Toure, Didier Drogba, Gervinho, Cheick Tiote och Salomon Kalou gör upp med starka nationer som Tunisien, Algeriet och Togo med Emmanuel Adebayor i spetsen.

Mästerskapet spelas i Sydafrika och finalen spelas den 10 februari.

Publicerad 2013-01-17 kl 13:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons