Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Rosenberg firade MFF-guld: ”Drömmen är att avsluta där allt började”

Foto: SCANPIX

Markus Rosenberg i Malmö-tröjan

Markus Rosenberg, 31, följde MFF:s guldjakt i England.

WBA-anfallaren får ingen speltid och öppnar för en flytt i januari:

- Jag har inte pratat med några klubbar men vill spela fotboll, säger han till fotbollskanalen.se.

När slutsignalen gick i Borås så jublade Markus Rosenberg framför tv:n i hemmet utanför Birmingham. Den MFF-fostrade anfallaren har aldrig hymlat om sin kärlek till moderklubben och gladdes åt att Rikard Norling o Co fixade guldet:

- Skönt att de fick vinna, det var en fantastisk insats, säger en glad Markus Rosenberg.

Förvånad?

-  Sett till hur det såg ut inför säsongen så ja, det är ett jäkligt ungt lag men de har gjort det jäkligt bra. Det är utan tvekan allsvenskans bästa lag som vinner.

Markus Rosenberg började i Malmö FF redan som 5-åring och har gått den långa vägen i klubben och gjorde allsvensk debut som 18-åring. Sitt riktiga genombrott fick han som utlånad till Halmstads BK 2004, då han missade MFF:s SM-guld men vann skytteligan och assistligan. Ett halvår senare var han klar för Ajax i en affär på 45 miljoner kronor.

Därefter har anfallaren varit utomlands i nästan nio säsonger i Holland, Tyskland (Werder Bremen), Spanien (Racing Santander) och England (West Bromwich). Fast sedan flytten till England har det gått rätt trögt för Rosenberg som mest gjort inhopp och inte fått mycket speltid. De sista två ligamatcherna har han inte ens varit med i truppen.

- Det är en tung period och det har varit så i nästan ett och ett halvt år, säger Rosenberg.

Vad säger managern Steve Clarke?

- Inte så mycket direkt, mer att jag ska få chansen men det får jag inte. Vi har en stor trupp och han väljer ofta andra spelare. Han plockade in många anfallare på transferfönstrets sista dag så det var rätt tungt. Jag spelade och gjorde mål på försäsongen och känner att jag inte kunde göra mer.

- Vi har till och med spelat med två anfallare den här säsongen men det har inte betytt något. Det är inte heller någon anfallare som gjort mål.

Hur ska du hantera läget?

- Jag väntar till fönstret i januari och ser hur speltiden är då och har inget hänt så får jag sätta mig med klubben. Vill de ha betalt för mig kan det vara svårt sett till att jag är 31 år och knappt spelat på ett och ett halvt år.

Är Malmö FF aktuellt?

- Svårt att veta, jag har inte pratat med några klubbar men jag vill spela fotboll. Jag har haft tålamod under den här tiden men nu är det tungt.

Fast du har aldrig hymlat om att du vill avsluta i Malmö FF?

- Det är klart att drömmen hade varit att avsluta cirkeln där allt började en gång i tiden men sedan handlar det om tajming.

Kontakt med Per Ågren`?

- Ja, jag har kontakt med Per och har haft sedan han tillträde men vi har inte diskuterat en övergång.

Så du kan inte ge MFF-fansen hopp om att du ansluter till nästa säsong?

- Nja, inte än.

Publicerad 2013-10-29 kl 06:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER