Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Rosenberg har talat med MFF: "Enda alternativet i Sverige"

Foto: SCANPIX

Markus Rosenberg i Malmö-tröjan

Markus Rosenberg väntar på ny manager i WBA.

Sedan kan han ta tag i framtiden.

- Jag vill bara spela fotboll, säger anfallaren till fotbollskanalen.se.

I helgen som gick fick West Bromwich manager Steve Clarke sparken efter förlust mot Cardiff. Vilket gör att bänkade Markus Rosenbergs framtid är en aning oklar.

Bara en sak är klar - han vill spela fotboll.

- Det enda som förändrats för min del att jag inte vet nånting, säger Markus Rosenberg till fotbollskanalen.se efter första träningspasset utan manager.

- Vi har varit lediga sedan matchen och jag vet inte vad de hittar för manager.

Förvånad att Steve Clarke fick gå?

- Ja, både och. Ser man hur det gick i våras och i höst så är det inte bra men vi har haft mycket oflyt och tappat poäng i matchernas slutskede så jag trodde att han skulle få fler matcher på sig. Men vi har en enorm trupp i dag och då stiger kraven.

För 18 månader sedan flyttade Markus Rosenberg som Bosmanfall från Werder Bremen till West Bromwich Albion men under hela tiden har hans speltid varit begränsad. Så nyligen hade han ett snack med Steve Clarke som sa att chanserna till spel var små.

- Nu har det ingen betydelse eftersom det kommer en ny manager och vi få se vad han vill. Om det kommer en ny tränare som tror på mig så kanske allt ändras. Bara att hoppas att en ny manager har raka besked för jag vill spela fotboll. När man inte spelat på så länge som jag gjort så vill man veta, säger Rosenberg.

Redan har det surrats om Malmö FF och någon tidning drog till och med upp IFK Göteborg, men anfallaren som började i MFF som 5-åring vet vad som gäller:

- Malmö FF är enda alternativet om jag ska hem, men jag har 18 månader kvar på mitt kontrakt och det är alltid svårt att säga vad som sker då, men jag förstår att det blir snack.

Har du och MFF haft kontakt?

- Ja, vi har pratat lite men det är som sagt alltid svårt att uttala när man har så långt kontrakt kvar.

Markus Rosenberg poängterar att han vill spela fotboll och att inget är uteslutet, och inte heller att han vill vänta så länge heller. Han hoppas få en ny manager och då få besked om vad som gäller i WBA och sedan eventuellt leta alternativ, vilket kan vara i Sverige men även i utlandet.

- Jag längtar efter att få spela fotboll igen, det är det viktigaste för mig.

Publicerad 2013-12-18 kl 06:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons