Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenberg nobbar mångmiljonbud från Saudiarabien: "Pratar med MFF om att förlänga"

Malmö FF

Markus Rosenberg kunde valt saudiska Al Nasser och en nettolön på tre miljoner euro om året.
Det blev nobben.
- Jag har det för bra här i Malmö, säger han till fotbollskanalen.se.

Foto: SCANPIX

För ett år sedan vände Markus Rosenberg, 32, hem till Malmö FF och skrev ett treårskontrakt med moderklubben. Det blev succé och anfallaren var tongivande när MFF vann SM-guld och nådde Champions League, och därefter har flera klubbar velat värva honom.

Under de senaste veckorna har Markus Rosenberg brottats med ett stort bud från saudiska storklubben Al Nasser. Ett bud om en nettolön på kring 30 miljoner kronor per år i två år.
Fast anfallaren har i dagarna tackat nej till klubben som vann dubbeln 2014.
- Jag resonerade som så att jag varit ute länge och flyttat hem och att jag har det för bra här i Malmö, särskilt med tanke på hur det gått under året, och jag är inställd på att vi ska göra det lika bra även i år.

ANNONS

Svårt beslut?
- Egentligen inte, eftersom vi trivs så bra, men det är klart att vi pratat om det i familjen i och med att det är helt andra summor det handlar om och att man inte ska ångra sig.

Förvånad över pengarna?
- Det är så enorma summor, så i början var jag det, men nu har man uppenbarligen bestämt sig i Arabvärlden för att göra avtryck och där finns sådana pengar.

Markus Rosenberg gick i höstas ut och var kritisk mot Malmö FF i en intervju med Kvällsposten apropå att han ville förlänga och förbättra sitt kontrakt som han skrev när MFF hade betydligt tajtare ekonomiskt läge än efter Champions League-framgångarna. Då sa anfallaren följande:
- Man kommer hem och går ner sig helt i lön på grund av att det självklart inte finns några pengar i Sverige när man bara vinner allsvenskan. Men när man sen vinner allsvenskan och går till Champions League och verkligen får in de här pengarna så tycker jag personligen att de ska komma till mig och erbjuda mig ett nytt kontrakt. Det tycker inte de.
ANNONS

I dag konstaterar Rosenberg:
- När man uttrycker en åsikt så är det alltid någon som är emot en och någon som är med en, det är inga problem. Generellt däremot är det så i svensk fotboll att man inte belönar egna produkter i samma utsträckning som spelare som kommer utifrån, och det behöver inte vara lön eller något som drabbar budgeten utan mer "win-win" där man får del av en bonus som kommer till föreningen.

Vad är status nu på ert kontraktssnack?
- Vi för diskussioner igen och jag skulle gärna förlänga med ett år för att veta hur länge jag spela och jag känner att jag har mer att ge i kroppen. Fast nu har Daniel (Andersson) viktigare saker för sig, de drar ju i alla våra spelare, men när det lugnar ner sig så tror och hoppas jag att vi löser det.

Hur ser du på alla spelartapp?
- Jag är inte orolig, vi har fortfarande en bra trupp och har fått in några riktiga klassvärvningar. Sedan vill man som spelare alltid ha kvar sina lagkamrater, men jag förstår att det är svårt att stå emot anbuden, det kan betyda att man säkrar sig själv ekonomiskt.
ANNONS

Ja, du har själv varit ung och sugen på att flytta, eller hur?
- Så är det, och därför är jag försiktig med råd även om man ibland kan känna att någon skulle stanna något år till. Det är fortfarande ett häftig steg som spelare och så länge lönerna är vad de är i Allsvenskan och det går att köpa loss spelare för 30 miljoner som är billigt för en del utanför Sverige så kommer vi att tappa spelare.

Agenten Martin Dahlin har sällan varit med om liknande drag kring en hemvändare som kring Rosenberg under hösten:
- Det är många som hört av sig efter hans år i Malmö, Sampdoria var senast, och sedan har det varit klubbar i Spanien, Italien, Tyskland, Arabvärlden och MLS men Markus gick hem för att stanna och trivs väldigt bra i Malmö FF.
Publicerad 2015-01-20 kl 16:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto