Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thern inte överens med MFF - jagas av klubbar: "Tiden talar inte för oss"

Malmö FF

Simon Thern kommer inte överens om en förlängning med Malmö FF.
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se visar Basel och Grasshopper intresse.
- Tiden talar inte för oss, säger sportchefen Daniel Andersson.

Foto: Scanpix

Simon Therns kontrakt med Malmö FF går ut efter säsongen och i dagsläget är inte parterna överens om en förlängning. Snart får han skriva på ett ”pre contract” med en annan klubb vilket betyder att han kan lämna MFF gratis. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är de schweiziska föreningarna Basel och Grasshopper intresserade av mittfältaren och vill gärna värva honom som Bosman.

- Vi gör vad vi kan för att förlänga med Simon. Jag hoppas verkligen att vi kan komma överens. Det pågår diskussioner, de är inte avbrutna. Simon är en jättebra kille och vi har haft bra snack, men vi får se var det landar, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till fotbollskanalen.se.

ANNONS

- Per Ågren hade diskussionerna innan jag blev sportchef men när jag började i januari så har jag pratat med Simon. Det har varit bra snack, men tiden talar inte för oss.

Det blir vanligare att klubbar vill värva spelare som är Bosman – hur ser du på det när det kommer till Simon Thern?

- Jag är inte förvånad att klubbar tänker så. Många klubbar värvar Bosman. Simon är en väldigt bra spelare som säkert är intressant för många.

Hur ser du på uppgiften att Basel och Grasshoppers följer Simon och vill ha honom som Bosman?

- Det är inte förvånande att klubbar vill ha spelare gratis. Men jag hoppas att vi kan förlänga med Simon. Vi ska göra allt vi kan, men annars får vi förhålla oss till verkligheten.


I söndagens allsvenska premiär valde Åge Hareide att bänka Simon Thern. Efter en svag första halvlek kom mittfältaren in och gjorde två mål. I dagsläget vill inte 21-åringen skriva på ett nytt kontrakt med MFF.

ANNONS

- Simon har inte stängt några dörrar men han vill avvakta och sedan får vi se, säger agenten Patrick Mörk.
Publicerad 2014-03-31 kl 16:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto