Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Totalkaos i Brann - MFF vet inte vem de ska prata med: "Får titta på andra spelare"

Foto: Scanpix

Åge Hareide

Malmö FF vill värva Andreas Vindheim – men kaos råder i Brann och efter att hela styrelsen avgått finns ingen att förhandla med.
- Vi får titta på andra spelare, säger Åge Hareide till Fotbollskanalen.

Som fotbollskanalen.se tidigare rapporterat har MFF under en längre tid haft ögonen på försvararen Andreas Vindheim, och under förra veckan ska de svenska mästarna ha lagt ett bud värt 1,6 miljoner kronor för att köpa loss honom. Men svaret blev nej och klubbarna inledde diskussioner om vilka nivåer ett acceptabelt pris skulle kunna ligga på.

Men på onsdagen avbröts samtalen tvärt, och orsaken var det tumultartade årsmöte som hölls i Brann. Då valdes först en ny styrelse för den krisdrabbade klubben – men inom loppet av en timme valde fyra ledamöter att dra sig ur sina uppdrag, och genast uppstod frågetecken kring vem som egentligen sitter på makten inom föreningen. Med bara två ordinarie ledamöter kvar på sina poster ifrågasattes styrelsens legitimitet och bland fans och medier drog en hätsk debatt igång kring om någon egentligen alls har mandat att fatta avgörande beslut framöver.

Även MFF drabbas av situationen och i en intervju med Aftenposten uttryckte Åge Hareide sin frustration över att varken han eller sportchef Daniel Andersson vet vem de ska prata med om Andreas Vindheim. När fotbollskanalen.se ringer upp Hareide konstaterar han att situationen just nu är minst sagt svårjobbad.

- En förening måste ju ha en styrelse för att fungera och när vi inte vet vart vi ska vända oss är det inte så lätt. Det valdes aldrig någon ordförande vid årsmötet så vi har svårt att göra någonting alls i dagsläget. Klart att det påverkar oss, säger MFF-tränaren till Fotbollskanalen.

Vilka alternativ har ni som du ser det?
- Vi kan inte göra någonting just nu, mer än att vänta eller vända blicken någon annanstans och titta på andra spelare.

Är det så ni kommer att agera, att ni ser över vilka andra spelare som finns?
- Ja, men det gör vi hela tiden. Det är inte alltid man lyckas genomföra de affärer man vill och då måste man ha andra möjligheter öppna.

Har ni gett upp Vindheim helt?
- Det vet jag inte.

Publicerad 2015-03-05 kl 18:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons