TV: Malmö FF tappade poäng efter målkalas

Det svängde friskt på Falkenbergs IP när Malmö FF var på besök. Efter en målrik tillställning så fick de regerande mästarna bara en poäng med sig hem då matchen slutade 3-3.
– Vi ligger under med 2-0 i paus och reser oss bra i andra, men bollen ville inte in, sa Åge Hareide efteråt till Cmore.

Agon Mehmeti fick starta borta mot Falkenberg i fjol också. Han gjorde två mål då - och när stjärnorna Markus Rosenberg och Emil Forsberg hade bytts in blev det till slut 5-2 till MFF.  Erik Johansson är tillbaka efter avstängning och går in i mittförsvaret i stället för Filip Helander.

Efter sju minuter fick Markus Rosenberg ett gyllene läge i djupled då han fick chansen att löpa efter en boll. Men målvakten Otto Martler var med på passningen och kom ut och bröt bollen framför MFF-anfallaren.

Bara minuten efter Rosenbergs läge fick Agon Mehmeti ett ännu bättre straffområdet inne i straffområdet. På ett inlägg från Yotun på högerkanten kom anfallaren rätt till bollen, men fastnade i gräset och såg ut att skada sitt knä. Mehmeti tvingades bäras ut på bår och ersattes av norrmannen Jo Inge Berget.

Efter 21 minuter fick gick Falkenberg på sitt första anfall och vilken utdelning hemmalaget skulle få. Mittfältaren Christoffer Carlsson tog avslutet som gav Falkenberg ledningen med 1-0. En riktig kalldusch för MFF, en dusch som bara skulle bli kallare.

För minuten senare så gled Stefan Rodevåg igenom försvaret direkt på en inspark och kunde skjuta in 2-0 till Falkenberg.

Direkt i den andra halvleken reducerade Jo Inge Berget för Malmö FF efter ett mycket vackert anfall. Norrmannen fick bollen i straffområdet och dundrade in bollen bakom Otto Martler.

Bara minuten efteråt så kvitterade bortalaget till 2-2 genom Pawel Cibiki. Det tog bara fem minuter efter pausvilan innan de regerande mästarna fått in två snabba mål.

Malmö FF pressade sedan på för att få till ett ledningsmål. Istället var det hemmalaget som återigen skulle chocka genom ett 3-2-mål av Haakem Araba.

Efter 67 minuter fick Malmö FF en frispark utanför straffområdet. Då Falkenberg förväntade sig en lyftning in i boxen gick bollen istället till mittfältaren Adu strax utanför straffområdet. Efter en skottfint klippte den ghananska mittfältaren till och sköt 3-3 i den händelserika matchen. Det var Adus första mål i MFF-tröjan och totalt hans andra mål på elitnivå.

– Det kändes underligt när de gjorde 3-2 då vi verkligen pressade på ordentligt, sa Åge Hareide efteråt till Cmore.

Matchen slutade också 3-3 och Malmö FF tappar två otroligt viktiga poäng på Falkenbergs IP

Publicerad 2015-04-24 kl 22:15