TV: Malmös rivstart på allsvenskan - körde över Sundsvall

Malmö FF fick en kanonstart på allsvenskan och körde över Sundsvall i premiären. 4-1 blev slutresultatet efter att norrmannen Jo Inge Berget gjort två mål.

Det var upplagt för fotbollsfest i Sundsvall när "Giffarna" gjorde comeback i allsvenskan efter två år i superettan. På andra sidan mittlinjen väntade det regerande mästarlaget från Malmö.

Ett Gif Sundsvall som i år är nykomling mot ett Malmö FF som förra säsongen spelade i Champions League, på papperet en tydlig skillnad. Det tog också bara sex minuter innan skillnaden på papperet tog sig uttryck i verkligheten då Jo Inge Berget, ett av många nya för året i Malmö FF, satte 1—0. Norrmannen fick ostört vandra in från vänsterkanten och prickskjuta in bollen i bortre burgaveln.

Berget igen

Tio minuter senare var det dags igen och återigen med Berget som avslutare. En drömstart för Cardiff-förvärvet i nya klubben och en mardröm för hemmalaget i sin allsvenska premiär. Men det skulle bli värre. Ytterligare bara fyra minuter senare presenterade sig Markus Rosenberg då han kunde vandra in i ett återigen passivt Gif-försvar och skjuta 3—0. Tre mål på 20 minuter och spridda diskussioner hördes om vilken som är den största segern i allsvenskans historia.

Hemmalaget lyckades dock repa mod och skapa ett antal halvchanser innan Adam Chennoufi tog sig igenom och fri med Malmömålvakten Robin Olsen gick omkull i straffområdet. Oschyst eller inte? Domaren Michael Lerjéus pekade på straffpunkten och visade Malmös Enock Kofi Adu det röda kortet. Johan Eklund förvaltade straffen på bästa sätt och reducerade till 1—3.

- Synd att vi fick utvisningen och fick spela en helt annan fotboll. Det blev en tråkig andra halvlek med tio man, säger Malmös tränare Åge Hareide till CMore.

Smärtsam start

I den 37:e matchminuten ökade ett decimerat Malmö ändå på till 4—1 efter en frispark från höger som hittade fram till Oscar Lewicki som via en nick som inte såg helt otagbar ut förpassade bollen in i nätmaskorna. Resterande del av matchen spelades bara av.

En övertygande Malmöseger. Gif Sundsvall däremot fick ett smärtsamt välkomnande till allsvenskan.

- Ett otroligt effektivt Malmö. På fem målchanser gör de tre mål och har det efter 19 minuter. Vi äger mycket boll i andra men skapar inte så mycket. Det vi kan ta med oss är att vi försöker, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren till CMore.

Lagens startelvor:

GIF Sundsvall: Naurin - Lundström, Nilsson, Fjoluson, Larsson - Chennoufi, Krogh Gersson, Sigurjonsson, Sellin - Dibba, Eklund.

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Johansson, Helander, Yotún - Sana, Lewicki, Adu, Eikrem - Berget, Rosenberg.

Publicerad 2015-04-06 kl 20:22