TV: Mardrömsminuten sänkte Malmö - tappade ledning till förlust i Prag

Malmö FF

Det gyllene läget blev en mardröm. På en minut tappade Malmö en 2-1-ledning till underläge i 2-4-förlusten borta mot Sparta Prag i Champions League-kvalet.
- De gör mål och vi går liksom ner oss, säger Emil Forsberg.

Till en början såg det bra ut, med offensiv och aggressivitet framför mål i första matchen i tredje omgången i kvalet.

Emil Forsberg, 22, gav Malmö ledningen i den 17:e minuten. Skottet touchade förre landslagsspelaren Radoslav Kovác, bollen ändrade riktning och rullade in vid bortre stolpen. Inledningen chockade inte Forsberg.
- Aboslut inte, jag tyckte att vi följde matchplanen jättebra. Det var det vi hade pratat om att vi skulle göra och vi vet vad vi går för. Vi var inte chockade. Vi visste att vi är så bra här på bortaplan, säger Emil Forsberg till Sydsvenskan på nätet.

På tio minuter blev det ytterligare mål åt båda hållen.

Glappen syntes

David Lafata nickade omarkerad in kvitteringen i den 22:a minuten.

Fem minuter senare klev nyförvärvet Isaac Kiese Thelin fram. 21-åringen, som avgjorde andra rundan i kvalet genom enda målet mot Ventspils, slog in ledningen på nytt.

I andra halvlek blev dock glappen i MFF:s försvar smärtsamt synliga.
- Det syns att de går upp och vi går ner oss.

- Det syns på agerandet i allt i andra halvlek, säger Forsberg.

Lafata var snabbt framme igen, men målvakten Robin Olsen räddade. Andra gången gick det - knappt sex minuter in i halvleken slog han in en retur till 2-2. Bara minuten senare gjorde Kovác 3-2 till hemmalaget genom en ny retur av Olsen, som hade det hektiskt, och vändningen var ett faktum. Malmö fick inte till det.

Hattrick av Lafata

Ett annat faktum är att Sparta Prag är obesegrat på hemmaplan i 25 matcher i sträck. Senaste förlusten kom för ett och ett halvt år sedan - mot Chelsea.

Det tjeckiska mästarlaget behöll press och Lafata, spelaren som Malmö under hela matchen misslyckats med att markera, fullbordade sitt hattrick med tjugo minuter kvar av halvleken.

Returen spelas i Malmö onsdag den 6 augusti. Om MFF vinner returen med 2-0 väntar avancemang till den fjärde och sista omgången. Chansen finns.
- Absolut, fasiken. Det är 90 minuter kvar. Vi såg i första halvlek att allting kan hända, säger Forsberg.

Publicerad 2014-07-29 kl 21:22