TV: MFF har guldkänning - besegrade AIK

Malmö FF
Malmö FF gick upp på samma poäng som Helsingborg.
På söndagen besegrades AIK med 1-0.

Hemmalagets Markus Halsti gjorde matchens enda mål när AIK åkte på sin första förlust på tre månader och MFF kom ikapp serieledande Helsingborg.

Bara sekunder återstod av första halvlek. Malmö FF hade inte haft ett enda skott på mål.

Då small det.

Emil Forsberg spelade bakåt till Markus Halsti, som med ett lågt och pressat skott satte 1—0 till hemmalaget. Kyriakos Stamatopoulos i AIK-målet såg helt ställd ut när finländaren gjorde sitt första mål för säsongen.

Snopet för gästerna, som borde ha tagit ledningen efter ett mycket fint anfall tio minuter tidigare, men Kennedy Igboananikes resoluta avslut stoppades av Johan Dahlins reflexer.

Båda lagen låg på samma poäng inför matchen med chans på delad serieledning med Helsingborg, som tappat poäng tidigare under dagen. Malmö ville spela rakt och snabbt, AIK fysiskt och finurligt. Det blev varken chansrikt eller välspelat, men intensivt.

AIK kom till Skåne som seriens formstarkaste lag men med något av ett historiskt ok på sina skuldror. Solnalaget har inte besegrat MFF på bortaplan sedan 1996. Med tio raka matcher utan förlust bakom sig såg AIK väl rustat ut för att bryta sin negativa svit — men återigen upprepade sig historien.

Publicerad 2013-08-11 kl 19:33