Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

TV: MFF-hjälten ska hyllas - då stoppas matchen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Här hyllas Daniel Andersson i sin sista match för Malmö FF – så till den milda grad att domaren stoppar spelet så att legendaren får ta farväl av fans och medspelare.

Daniel Andersson har avslutat spelarkarriären så successivt att de riktigt stora hyllningarna uteblivit.
Det har rättats till nu.
-Det är enormt, säger han om avtackningen efter sina sista minuter som fotbollsspelare.
Bytet i den 84:e minuten fick de 23 758 åskådarna på Swedbank stadion att resa sig och brista ut i matchens högsta jubel.

Den 36-årige avbytaren joggade in med nummer 460 på ryggen. För så många A-lagsmatcher blev det för Daniel Andersson i Malmö FF innan han nu lägger skorna på hyllan.
-Det har ju varit lite snack innan, men man kan aldrig förbereda sig. Det var en helt underbar känsla. Det blev för mycket, för mycket att ta in. Det var tufft. Det var tufft men även underbart, säger Daniel Andersson.

Han hade ju redan slutat. Egentligen. Redan inför fjolåret, även om det i slutändan blev 16 allsvenska matcher under 2012. Vårens 72 minuter borta mot Brommapojkarna var en parentes.
Men han skulle hyllas - och mot Syrianska fick Daniel Andersson sätta en definitiv punkt för en spelarkarriär som bland annat innehåller sex säsonger som proffs i Italien, 74 landskamper och fyra stora mästerskap.

-Att jag slutar har jag redan bearbetat inför denna säsongen. Så det är absolut inga problem. Det stora tunga intrycken är publiken, den fantastiska publiken, att få ett sådant mottagande. Det är enormt.
 

Publicerad 2013-11-03 kl 16:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons