POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MALMÖ FF

TV: MFF ville flytta derbyt - fick nej från polisen

Både Malmö FF och supportergruppen MFF Support försökt att flytta på högriskmatchen från 1 maj - en dag som redan har mycket motsättningar. Men polisen har sagt nej.

- Vi bedömmer att det är lättare för oss att hantera detta på samma dag, säger Håkan Jarborg Eriksson, kommenderingschef Skånepolisen.

Första maj-tågen brukar innebära mycket att göra för polismyndigheten. Lägg därtill ett derby som traditionellt sett är stökigt, men som också får extra bränsle i och med dödsmisshandeln av en djurgårdssupporter i Helsingborg för en månad sedan. Trots detta vill polisen inte flytta matchen.

- Jag tycker att det är en dum dag, det händer mycket annat den dagen med mycket folk i rörelse, säger Jonas Nirfalk, vice ordförande i MFF Support.

Polisen är av en annan åsikt:

- Vi bedömmer att det är lättare för oss att hantera detta på samma dag med en större gemensam resurs än att sprida ut det på flera arbetsdagar, säger Håkan Jarborg Eriksson och fortsätter:

- Vi lägger mest personal på fotbollen men så är det att vi har en prioritering och just de allmäna sammankomsterna har en större prioritet än fotbollshändelser har.

Publicerad 2014-04-30 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå