TV: Therns magnifika kvittering - drar till på volley för MFF

Malmö FF

IFK Norrköping hade inte tagit poäng i Malmö sedan Zlatan Ibrahimovic spelade i MFF.

Två perfekta skott och ett 1-1-resultat senare var den sviten bruten - och Malmö i tillfällig serieledning.

Efter 0—0 mot ett MFF med en 19-årig Ibrahimovic i startelvan våren 2001 hade "Peking" enbart åkt på förluster vid besöken i Malmö. Tills nu.

- Man är lite besviken, men jag vet inte om vi har rätt att vara det. Det känns som att det jämnade ut sig och vi hade kunnat förlora också, sade Norrköpings vänsterback Mathias Florén till TT efter 1—1-matchen.

Han startade även matchen som gav poäng för tolv år sedan.

- Jaha, okej! Ja, jag fick för mig att vi inte förlorat varje gång vi varit i Malmö, jag hade en känsla av att det var någon poäng där, sade Florén och fortsatte:

- Det är en av de tuffaste matcherna. Är man lite besviken över en pinne så har man gjort det bra.

Snygg tangering

Norrköping tog ledningen redan i den åttonde minuten. Imad Kahlili fick bollen strax utanför straffområdet och tryckte iväg ett suveränt skott i det bortre krysset. Hans fjärde mål i årets allsvenska — och därmed har den 26-årige anfallaren redan tangerat sin totala målskörd från i fjol.

Vanligtvis hemmastarka MFF, med nio 90-talister i startelvan, imponerade inte. Simon Thern brände lagets bästa chans i första halvlek när han från nära håll sköt ett skott i perfekt höjd för David Mitov Nilsson, som räddade.

- Det är bara ett lamt avslut, sade Simon Thern efteråt.

Men som han revanscherade sig i andra halvlek. När en rensning från en hörna i den 54:e minuten nådde Thern strax utanför straffområdet drog han till på volley. Bollen satt perfekt på insidan av Mitov Nilssons bortre stolprot.

Simons smäll

Det är en bra träff. Jag skulle ha gjort mål i första, så det var skönt, sade Simon Thern, som medgav att gästernas höga press tog hemmalaget på sängen.

- De flesta lagen gör ju inte så, utan de går ner och ställer ett djupt försvar mot oss. Så lite överraskade blev vi väl.

Slutresultatet innebär tillfällig serieledning för Malmö FF, men gladde inte publiken. Fast kanske gick åskådarna ändå hem med känslan av att livet är så mycket mer än fotboll. För i den 27:e minuten stannade spelet upp. Publiken reste sig och hedrade tillsammans med spelarna AIK:s nyligen bortgångne målvakt Ivan Turina — som hade tröjnummer 27 — med en lång applåd.

MFF: Olsen – Albornoz, Jansson, Helander, Konate – Hamad, Friberg, Halsti, Thern – Rantie, Eriksson.

Norrköping: Mitov Nilsson – Falk Olander, Morisbak Skjönsberg, Boo Wiklander, Florén – Smedberg-Dalence, Johansson, Krogh Gerson, Luts – Heidar Thorvaldsson, Khalili.

Publicerad 2013-05-03 kl 21:59