Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Miiko Albornoz

Villkorlig dom för Albornoz:"Domen var väntad"

Rättegången mot Miiko Albornoz har hållits under tisdagsförmiddagen. Tingsrätten i Malmö dömde MFF-försvararen till villkorlig dom.

På tisdagsförmiddagen hölls rättegången mot Miiko Albornoz som stod inför rätta misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn efter att ha haft samlag med en 14-årig flicka i november förra året.. Rättegången hölls delvis bakom lyckta dörrar och öppnades först när det var dags för slutpläderingarna.

ANNONS

Albornoz advokat Jan-Anders Hybelius lade stor vikt vid att MFF-spelaren fått utstå mycket uppmärksamhet i media och att hans karriär lidit stor skada av detta.. Enligt Kvällsposten jämförde det med att Albornoz ”fått löpa gatlopp”. Även åklagare Ulrika Rogland lyfte det faktum att även om brottet borde ge fängelse så har konsekvenserna för Albornoz varit stora, det bidrog till att åklagarsidan yrkade på en villkorlig dom.

Tingsrättens ordförande gjorde tidigt klart att dom skulle komma redan under tisdagen och när rättens överläggning var klar stod det klart att Albornoz döms till villkorlig dom. Enligt Kvällsposten säger rättens ordförande Fredrik Forssman att det faktum att både Albornoz och flickan vittnat om att det varit ömsesidigt vägt in i bedömningen.

Man har alltså inte gått på försvarets linje som yrkade på straffrihet eftersom man anser att åldersskillnaden varit för stor. Forssman säger att han velat döma ut 90 timmars samhällssjänst men att nämnden röstat ner honom.

ANNONS

Villkorlig dom döms ut när ett brott anses vara för allvarligt för att stanna vid böter och i samband med en villkorlig dom kan, maximalt 200, dagsböter utdömas. Dagsbotens storlek avgörs av den dömdes inkomst. Påföljden innebär också att den dömde under två år har en prövotid då ytterligare brottslighet kan innebära strängare straff för den.

Som villkorligt dömd kan man också åläggas att göra samhällstjänst, något som Albornoz enligt Kvällsposten ställt sig öppen till.

Åklagarsidan sade sig efter rättegången vara nöjd med domen då det gick i linje med vad man yrkat på. Försvarsadvokaten Jan-Anders Hybelius tror inte på en överklagan.

- Domen var väntad, säger han enligt Kvällsposten.

Miiko Albornoz arbetsgivare, Malmö FF, avvaktar med att kommentera saken.

- Vi kommer att uttala oss om det här i eftermiddag, tills dess har jag inga kommentarer, säger MFF:s vd Per Nilsson till fotbollskanalen.se

ANNONS

Albornoz har sedan han åtalades haft en time out där han inte har tränat eller spelat med laget.

En längre motivering till domen kommer att finas i den skriftliga dom som kommer inom 14 dagar.

Publicerad 2013-02-12 kl 11:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto