Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mattiasson bryter tystnaden: "Varit turbulent"

Allsvenskan

Christer Mattiasson ville stanna i BP. Sedan lämnade han och blev klar för Sirius.
Nu bryter tränaren sin tystnad.
- Det har varit turbulent, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det har varit rörigt och stökigt kring Christer Mattiasson och Brommapojkarna senaste veckan.

Under en period cirkulerade det uppgifter om att 51-åringen varit aktuell för att ta över Sirius, som varit på jakt efter en ny tränare efter att Daniel Bäckström lämnat för U21-landslaget.

Men för en vecka sedan berättade BP:s succétränare för fotbolldirekt.se att han kommer att stanna kvar.

- Jag har känt att det är det som känns mest rätt. Jag är inte klar här och är övertygad om att det finns mer att göra, sa han till sajten den 28 november.

Historien fick sedan en oväntad vändning när Fotbollskanalen kunde rapportera att BP fattat beslut om att dumpa huvudtränaren.

ANNONS

Mattiasson själv har legat lågt.

Fram till nu.

Efter att han presenterats som ny huvudtränare för Sirius bryter han sin tystnad.

- Det känns skönt att det är klart och att man kan börja prata med folk som dig, säger Mattiasson, med ett skratt, till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Jag har undvikit allt av en anledning. Jag vill inte att det ska komma ut massa grejer som är osanning eller sådant som är öppet för egna tolkningar som hade kunnat förstöra saker.

Du sa att du ville vara kvar i BP, men sedan blev du inte kvar. Vad var det som hände enligt dig?
- Det som hände håller jag för mig själv. Det jag tycker är viktigast är var jag är någonstans - inte vad som har varit eller vad som har sagts. Det finns ingen anledning att diskutera saker som har varit.

Så inga frågor om avslutet i BP, om jag tolkar dig korrekt?

ANNONS
- Precis. Det behövs inte. 

Enligt Fotbollskanalens uppgifter fick Mattiasson sparken tätt inpå en avslutningsfest som herr- och damlaget samt klubbledningen medverakde på. Under året ska det också ha funnits olika syn mellan Mattiasson och klubbledningen på hur spelare i herrlaget ska matchas. Ledningen har tryckt på för att många unga spelare ska få speltid, medan Mattiasson velat använda bästa möjliga lag.

Den förre BP-tränaren vill inte bemöta uppgifterna.

- Som jag sa vill jag inte diskutera vad som har hänt eller inte har hänt. Det som är viktigast är var jag är och vad jag kan göra i framtiden.

Hur har den senaste veckan varit för dig?
- Den har varit turbulent. Det är klart att den har varit det. Saker händer, saker skrivs. Även om jag försöker undvika media så skrivs det saker. Jag gillar inte när det skrivs saker där jag vet vad som är sant och inte sant. Mer behöver jag inte säga. Jag är glad för det som kommer och jag är glad och stolt över det som har varit. 

ANNONS

Mattiassons kontrakt med Sirius sträcker sig över 2025. Han tycker det känns fantastiskt att allting är klart och samtidigt erkänner han att han följt klubbens framfart genom åren. Det var någonting som gjorde honom nyfiken på uppdraget.

- Vi kan börja med att jag har följt den här klubben väldigt, väldigt länge. Egentligen sedan Kim (Bergstrand) och ”Tolle” (Thomas Lagerlöf) var där. Jag har följt deras arbete och det är en liten klubb som har blivit stor. Den här växt på ett väldigt fint sätt. Jag vill gärna fortsätta den resan och sakta men säkert ta steg för steg därute, säger 52-åringen och fortsätter:

- Det är inte så att man ska sikta på topp fyra direkt, utan man får först och främst fortsätta ha sin identitet, spela fotboll och göra saker så bra som möjligt. Sedan handlar det också om att fortsätta utveckla unga spelare. Det har onekligen gått bra med BP och de spelarna som kom upp där. Antingen har de sålts eller så kommer de att säljas inom kort. Det kan jag fortsätta att leverera med övriga i teamet, givetvis.

ANNONS

Sirius hade ett motigt fjolår och det var länge en kamp om kontraktet. Vad ska du göra för att undvika detta?
- Först ska jag landa i alltihop. Därefter ska jag sätta mig och analysera vad varje spelare har för individuell skicklighet. Sedan ska vi sätta en metod hur vi ska gå tillväga och gärna göra det lite bättre. Hur långt det räcker får vi sakta men säkert se. Först och främst handlar det om att få en bild av alla spelare. Det är den viktigaste biten. Det är rätt mycket jobb kring det. 

I Sirius återförenas Mattiasson med Ola Andersson, som är sportchef i klubben. De var lagkamrater under tiden i AIK. Den förre strikern, som också har ett förflutet i Elfsborg och Djurgården, tycker att samtalen dem emellan har varit bra – och avslöjar att han varit aktuell för Sirius tidigare.

- Samtalen har varit bra hela tiden. Den har varit pågående under flera år, kan man säga. Jag har varit aktuell tidigare. Men den är bra. Den är jättebra. Vi har samma syn på fotboll och sådana saker. Jag är glad att vi landade det här uppdraget till slut. Att få jobba ihop med honom kommer att vara väldigt bra. Jag tror det är en bra chef att bolla idéer med.

ANNONS

Du har varit aktuell tidigare?
- Vi har väl pratat tidigare år om saker och ting. Men då valde de någon som var bättre än mig.

När var detta?
- Ouff, det kommer jag inte riktigt ihåg. Men jag gjorde väl inte bästa intrycket då. Då får man göra om och göra rätt.

Sirius återsamlas den 11 januari. Den nye huvudtränaren kommer nu att sätta sig ner och påbörja arbetet inför säsongen 2023. Kanske kommer han också att "störa" någon spelare under semestern.

- Det kommer säkert bli så att man hör av sig till någon spelare. Jag ville veta vad de har gjort och hur de ser på det. Jag vill bilda mig en uppfattning så jag inte kommer in och förändrar allting. Man får ha samsyn. 

Det blir ingen semester för din del då?
- Njae. Jag tar någon dag här. Det blir som vanligt, en eller två dagar, sedan kör vi därifrån. Och bara kör, avslutar Mattiasson.

ANNONS
Publicerad 2022-12-05 kl 20:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto