MFF blev chockat av Moro - missade att gå upp i serieledning

MALMÖ. Mjällby AIF tog sig upp ovanför kvalstrecket efter en skrällseger mot Malmö FF.
Efter slutsignalen hamnade spelare i bråk, och Anel Ahmedhodzic blev varnad.
- Det var ett dumt gult men jag tycker inte jag ska ha det, säger Ahmedhodzic.

Inför ett fullsatt Eleda Stadion hade Malmö FF chansen att gå upp i serieledning vid seger mot ett Mjällby som låg på kvalplats. Sedan veckans förlust mot FC Zenit har MFF tvingats konstatera nya skador på Bonke Innocent och Franz Brorsson, och de ställde upp med en väldigt orutinerad bänk.

I den tredje matchminuten skapade Mjällby matchens första läge när Elias Anderssons vänsterinlägg hittade Viktor Gustafson framför mål. Mittfältarens nick tvingade Johan Dahlin till en kvalificerad räddning. Hemmalagets första målchans kom tio minuter senare när Jo Inge Berget, Antonio Colak och Anders Christiansen sicksackade sig fram till Mjällbys straffområde, där den sistnämnde avslutade strax utanför stolpen.

Två minuter senare tog gästerna ledningen. Kadir Hodzic sköt ett skott från snäv vinkel som Dahlin inte kunde hålla, och returen hamnade rakt framför Mamudo Moro som hade en enkel sak att raka in bollen i mål. 0-1 var inte alls ett orättvist resultat. Mjällby firade stora framgångar på sin vänsterkant och MFF fick inte passningsspelet att stämma och slarvade mycket.

I den 25:e minuten vann Mjällbys MFF-lån Amin Sarr duellen mot Anel Ahmedhodzic och avslutade från en farlig yta, men Lasse Nielsen dök upp med en räddande fot och täckte undan till hörna. Malmö FF:s första skott på mål kom i den 40:e minuten när Colak avslutade från snäv vinkel men fick se Carljohan Eriksson rädda bollen. Mjällby kontrade med ett halvvolleyförsök från Moro som gick tätt över Dahlins ribba.

Mjällbys fullt rättvisa halvtidsledning tvingade MFF att attackera från start efter pausen, vilket de också gjorde. Inom de två första minuterna hade Berget skjutit utanför och Colak över efter ett misstag från Eriksson i Mjällbymålet. Två minuter senare lyckades Colak testa Eriksson igen, som fick tag i bollen denna gång.

Nästa läge fick Sergio Peña i den 58:e minuten, men hans skott utifrån räddades till hörna av Eriksson. I minut 70 hittade ett inlägg Colak nära målet som stötte vidare bollen till en helt fri Malik Abubakari, som inte fick ordning på kroppen och nickade utanför. MFF tappade återigen fart och lyckades inte skapa några heta målchanser mot slutet.

Mjällby tog en chockartad seger och tog sig upp på säker mark, medan MFF fortsatt är tre poäng ifrån serieledning. Efter slutsignalen uppstod tumult. Flera spelare verkade vara irriterade på varandra, och Anel Ahmedhodzic blev tilldelad ett gult kort.

- Jag tar upp deras spelare som lägger sig ner - sedan kommer han, jag vet inte vem, och knuffar mig - då blev jag arg på honom. Vi knuffade varandra, och sedan tycker jag inte att jag ska ha gult kort där. Jag försökte hjälpa till, sedan kommer deras spelare och knuffar mig - och jag får gult kort. Vad ska jag göra, bara stå och ta emot en knuff? Det var ett dumt gult men jag tycker inte jag ska ha det, säger Ahmedhodzic.

- Det var spänningar efter matchen, säger Mjällby-backen Ivan Kricak.

Mjällby-målvakten Carljohan Eriksson är i sin tur mer än nöjd med matchen.

- Vi är bra, vi håller tätt. De hade några distansskott och en hörna, men vi försvarade oss bra, säger han till Discovery+.

Han fortsätter:

- Jag vill inte säga att vi har allt på plats. Då hade vi totaldominerat matchen och det gjorde vi absolut inte. Vi har en del att jobba på. Vi är jättebra defensivt och släpper inte till några chanser. Vi fick ett mål, men vi kan bli vassare med att ha längre anfall. Vi kan slipa på den biten, men nu är det bara viktigt att vi tar poäng.

MFF-mittfältaren Erdal Rakip är i sin tur besviken efter matchen.

- Vi skapade tillräckligt många målchanser för att göra mål. Målvakten gjorde fantastiska räddningar, men det här ska inte hända på vår hemmaplan, säger han till Discovery+ och fortsätter:

- Jag tycker att vi skapade tillräckligt många målchanser för att vinna den här matchen. Det är bara att gratulera målvakten.

Rakip vill vidare inte skylla på att MFF spelade mot Zenit S:t Petersburg i Champions League tidigare i veckan.

- Nej, det spelar ingen roll hur många matcher vi spelar. Vi ska kunna hinna återhämta oss till sådana här matcher och vi ska inte förlora den här matchen.

Malmö FF:s lag: Dahlin - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Olsson - Berget (utbytt 65'), Peña (65'), Rakip - Berget, Christiansen, Birmancevic - Colak.

Byten: Abubakari, Nalic (65')

Mjällby AIF:s lag: Eriksson - Nilsson, Gracia, Watson, Kricak, Hodzic (utbytt 68') - Andersson (81'), Gustafson (68'), Gustavsson (K) - Sarr (81'), Moro (56').

Byten: Bergström (56'), Persson, Löfquist (68')

Gula kort: Peña (24'), Hodzic (38'), Gracia (59'), Christiansen (80')

I en tidigare version av texten återgav Fotbollskanalen uppgifter från Radiosporten om att Anel Ahmedhodzic spottat mot en Mjällby-spelare, men Radiosporten har backat från det och bett MFF om ursäkt. Därför har Fotbollskanalen tagit bort den informationen.