Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-målvakten fick glas kastat i nacken: "Allvarligt"

Allsvenskan

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Johan Dahlin hade bollen i straffområdet.
Då kastade någon i IFK Göteborg-klacken ett plastglas i nacken på MFF-målvakten.
- Inkastade föremål är alltid allvarligt, säger matchdelegat Hans Larsson till Fotbollskanalen.

1:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitt-MFF i spelaren ovan.

Malmö FF besegrade IFK Göteborg med 2-0 på Gamla Ullevi under söndagen efter att Søren Rieks gjort båda målen. I slutskedet av matchen utspelade sig dock allvarliga scener.

Johan Dahlin hade bollen i straffområdet - då fick MFF-målvakten ett plastglas fullt med, vad som verkade vara, öl kastat på sig i nacken från någon i Blåvitt-klacken på ena kortsidan.

Efter matchen ville Dahlin inte kommentera händelsen.

- Jag vill inte prata om det. Det är ointressant. Varför inte? Det var inte så farligt, säger Johan Dahlin till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Som tur var det inte så (något farligt som kastades in). Som sagt, det är inget jag har tänkt på. Jag pratar gärna om matchen.

ANNONS

MFF-målvakten fick utveckla varför han inte ville kommentera händelsen.

- Jag tycker att man ska fokusera på fotbollen. Jag älskar att spela här. Det är alltid bra stämning. Både våra och deras fans får alltid till ett bra tryck. Det är nästan alltid fullsatt och stämningsfullt. Då är det onödigt att stå och prata om en liten skitgrej, jag ser inte vitsen med det, säger han.

Hans Larsson, matchdelegat, berättar för Fotbollskanalen att händelsen kommer rapporteras till Svenska Fotbollförbundets riksombud.

- I vanlig ordning kommer vi skriva en rapport till riksombudet som sedan får bedöma om det ska gå vidare till disciplinnämnden eller inte. Inkastade föremål är alltid allvarligt, säger Hans Larsson.

Går det att hitta den som kastade?
- Det får polisen försöka ta reda på tillsammans med klubbarna.

ANNONS

På tv-bilderna syns Blåvitt-kaptenen Marcus Berg kliva fram till supportrarna och ryta ifrån efter händelsen.

- Jag tycker inte att det är okej, det ska inte kastas in grejer från läktaren. Det spelar ingen roll om det är en plastmugg med vätska i - det ska inte hända. Men det gick bra och det blev ingen hets, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

Publicerad 2021-11-07 kl 20:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto