Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF stängde till inför premiären: "Försöker vara lite luriga"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF laddade upp inför allsvenskan med två stängda träningar.
Bland annat för att Henrik Rydströms tidigare klubb Kalmar FF står för premiärmotståndet.
- Känslomässigt är det 90 procent det spännande inför att gå ut och möta våra fans, tio procent det känslomässiga till Kalmar, säger MFF-tränaren inför återseendet. 

6:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från cupkvartsfinalen mellan Djurgården och Malmö FF.

Majoriteten av Malmö FF:s träningar under försäsongen har varit öppna. Men inför dagens allsvenska premiär har laget tränat två pass med bara den inledande kvarten öppen för media att betrakta. Henrik Rydström, som egentligen förespråkar öppna träningar, lämnade Kalmar för Malmö under uppmärksammade former i november förra året.

Han förklarar slutenheten inför premiären:  

- Mitt svar är att det kommer vara så någon gång, många gånger kommer det inte vara det. Det beror lite på vad man vill jobba med. Det är snarare när man vet att man kan varandra jävligt bra, som Kalmar vet vad jag vill och gör många gånger - även om det inte är exakt samma sak. Försöka att vara lite kluriga, säger Henrik Rydström. 

Annons

Hur känner du för att det är just Kalmar?  
- Det är klart att det finns, annars är man en maskin. Men i och med att den delen som är Malmö FF - supportrarna, inramningen och det vi är - så tar den över allting och är det som man funderar på. Sedan finns grejer i det matchmässiga. Jag kan alla spelare där, men det är som med allt - vad gör man med den informationen? Hur använder man den? Även om jag redan nu gör lite andra saker så blir det ändå grejer som de vet att jag tycker om att göra på planen. Men känslomässigt är det 90 procent det spännande inför att gå ut och möta våra fans, tio procent just det känslomässiga till Kalmar. 

Den 47-årige tränaren hade huvudansvaret i KFF under två sejouer och gjorde över 500 matcher som spelare i klubben. Han säger att det vore emotionellt annorlunda om matchen gått i Kalmar. Dessutom har KFF fått en ny tränarstab under vintern.  

Annons

- Här tar det (hemmaplansfaktorn) här över. Där hade det varit något annat, säger Rydström. 

Publicerad 2023-04-01 kl 08:45

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto