MFF tog inte chansen till serieledning - spelade mållöst mot Djurgården

MALMÖ. En tuff match utan särskilt många målchanser slutade 0-0 mellan Malmö FF och Djurgården.
Skåneklubben missade därmed möjligheten att gå upp i ensam serieledning.

Tabelltrean mot tabellfyran på Eleda Stadion, där Malmö FF gjorde en ändring i startelvan efter 0-1-förlusten mot Mjällby. Lasse Nielsen var nämligen tillbaka i elvan och ersatte högerbacken Joseph Ceesay.

I Djurgården bänkades Oliver Berg för första gången den här säsongen. Sedan 1-2-förlusten mot IFK Göteborg inledde även Joel Asoro och Noel Milleskog på bänken och ersattes av trion Musa Gurbanli, Gustav Wikheim och lagkaptenen Magnus Eriksson.

Matchens första målchans fick hemmalagets Taha Ali i den tionde minuten, när han vek in från vänsterkanten och avslutade en bit över ribban. Malmö tryckte tillbaka gästerna under matchinledningen och Djurgården hade svårt att få till längre anfall.

I den 21:a minuten skapade de ändå ett jätteläge. Busanello gav bort bollen vid egen hörnflagga och Eriksson hittade en fri Gurbali framför målet, men nyförvärvet sköt utanför. Några minuter senare provade Wikheim med ett skott utanför straffområdet som gick någon meter över ribban.

Djurgården spelade upp sig medan MFF såg trubbigt ut kring offensivt straffområde, och halvleken slutade mållöst.

- Jag tycker att vi gör det okej. Vi låter dem ha ganska mycket boll, men när vi vinner den känns det som att vi kan ha den mer inom laget innan vi slår den avgörande (passningen). Annars är det okej tycker jag, säger Djurgårdens Samuel Dahl till Discovery+.

Malmös Taha Ali i samma sändning:

- De pressar inte alltid utan står och väntar på kontringar. För oss gäller det att ha tålamod och hitta den sista passningen som kan leda till avslut, säger MFF-yttern.

Det gick en kvart av den andra halvleken innan den första målchansen kom. Sebastian Nanasis första avslut blockerades och MFF-spelaren provade en volley på returen, som gick rakt på Jacob Widell Zetterström.

Några minuter senare fick målvakten sträcka ut på Isaac Kiese Thelins nick och tippa avslutet till en hörna. Offensivt var Djurgårdens andra halvlek en besvikelse och både Wikheim och Gurbanli blev utbytta halvvägs in i den.

MFF å sin sida hade fortsatt svårt att skapa klara målchanser, men i den 85:e minuten fick inbytte Søren Rieks iväg ett avslut som Widell Zetterström styrde till hörna. Matchen slutade mållöst och MFF tog inte chansen att chansen att lyfta från tredjeplatsen. Häcken kliver i och med sin seger mot Sirius upp i serieldedning. Djurgården är kvar som fyra, åtta poäng bakom MFF.

- Det är ett lag som vill något och ett lag som försöker överleva, men vi är lite junioraktiga, vi letar en passning till och ett bättre läge hela tiden och det är något vi får jobba på, säger Henrik Rydström i Discovery+ efter matchen.

Rydström fyller i sitt resonemang under presskonferensen:

- Besvikelsen var monumental i omklädningsrummet och det tycker jag är ett bra tecken, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

- Jag tycker att vi är för omständliga (offensivt) för andra matchen i rad. Jag tycker att vi spelar med passion och verkligen ger allt, men stor, stor besvikelse att vi inte vinner.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf om matchen:

- En intensiv och tuff fotbollsmatch. Massa bra spelare på planen, hög intensitet och ganska underhållande fast det inte blev några mål. På det stora hela är jag väldigt nöjd med insatsen, det syntes att det var ett lag som bestämde sig för att göra det svårt för Malmö.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin - Nielsen, Jansson (K), Cornelius, Busanello - Berg Johnsen, Pena, Nanasi - Jørgensen (71'), Kiese Thelin (71'), Ali.

Byten: Rieks, Vecchia (71')

Djurgårdens IF: Widell Zetterström - Johansson (utbytt 90'), Une Larsson, Danielson, Dahl (90') - Finndell (utbytt 78'), Schüller, Eriksson (K) - Radetinac, Gurbanli (67'), Wikheim (67').

Byten: Vá, Milleskog (67'), Sabovic (78'), Löfgren, Kaib (90')

Gula kort: Busanello (37'), Finndell (40'), Eriksson (67'), Johansson (71'), Rieks (81'), Nielsen (83')