Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-tränarens nya drag - trebackslinje: "Såg riktigt bra ut"

Allsvenskan

MALMÖ. Jon Dahl Tomasson testade formationen innan EM-uppehållet. 
Igår fick han använda en trebackslinje under en hel halvlek i träningsmatchen mot Kalmar F
F.
- Det är alltid bra att ha alternativ, säger M
almö FF-tränaren till Fotbollskanalen. 
 

Foto: Bildbyrån.

MFF förlorade gårdagens möte med 0-1 efter att Noah Shamoun avslutade en Kalmarkontring i mål i den 67:e minuten. Jon Dahl Tomassons lag spelade med två i stora drag olika startelvor, och tränaren är av förklarliga skäl mer nöjd med den första halvleken när MFF hade övertaget.  

Han inledde matchen med att spela ett 3-4-3-system där Franz Brorsson, Lasse Nielsen och den 18-årige Noah Eile bildade försvarslinjen. På kanterna fick Jonas Knudsen och Felix Beijmo spela i mer framskjutna positioner än vanligt.  

Den var bra. Det är ju det vi behöver  träning. I det avseendet var det en riktigt fin match. Vi fick testa riktigt många spelare, och ett nytt system i första halvlek som fungerade riktigt bra, säger Jon Dahl Tomasson om matchen.  

ANNONS

Hur tänker du med det systemet?  
- Det är alltid bra att ha alternativ, för att testa någonting annat. Jag kallar det för en gratis åktur, dessa träningsmatcher där man kan pröva nya saker och testa alla de unga killarna. Jag tycker att det fungerade riktigt fint i första halvlek, det är jag tillräckligt nöjd med. Det är en del av det vi haft fokus på under träning inför Kalmar-matchen  och sedan att kunna göra det med en del unga spelare på planen samtidigt, med Markus (Björkqvist, från U19-laget), Noah och “Seb” (Sebastian Nanasi). 

Dahl Tomasson ställde över den ordinarie försvararen Anel Ahmedhodzic, som återvänt senare till träning efter landslagsuppdraget med Bosnien-Hercegovina. Det var en anledning till att MFF gick tillbaka till en fyrbackslinje i andra halvlek mot KFF.  

ANNONS

Vi har fått en del spelare tillbaka sent i träning, så det var bakgrunden till att vi bara spelade så i en halvlek. De har inte haft så mycket tid till att träna med de andra.  

- Jag tycker att det såg bra ut. Vi skapade också riktigt många chanser, det får man vara ärlig med att säga, säger Dahl Tomasson.  

Helt främmande är dock inte spelsystemet för MFF, som bytt in en tredje mittback i andra halvlek under de tre senaste allsvenska matchernaMen då fanns inte samma möjligheter till att nöta formationen.  

- Under den intensiva perioden har vi inte riktigt haft tid till att träna tätt inpå, för att spelschemat varit intensivt. Men det har vi nu, säger Jon Dahl Tomasson.  

Mittfältaren Bonke Innocent gjorde comeback i andra halvlek efter att ha varit skadad under maj månad, och klev av efter 24 minuter.  

ANNONS

Jag tog av honom eftersom han tillät sig att komma lite senare tillbaka till träning. Du kunde se att han var trött. 

Yttern Jo Inge Berget gick av efter 29 minuter i första halvlek och tog sig åt ljumsktrakten. En säkerhetsåtgärd menar Jon Dahl Tomasson.  

Det är okej. Det finns ingen anledning till att ta några risker i de här matcherna. Nu ska han undersökas, men det verkar positivt.   

MFF:s nästa träningsmatch är mot Elfsborg kommande lördag.  

 

Publicerad 2021-06-13 kl 12:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto