Tillbaka efter tio månader - då sågar Dahlin MFF:s insats: "Det är skit"

MALMÖ. Johan Dahlins stod i Malmö FF:s mål för första gången efter den svåra axelskadan.
Därifrån fick han se Kalmar FF:s Noah Shamoun göra det enda målet i träningsmötet med MFF.
- Jag tycker faktiskt att det var riktigt dåligt, säger Dahlin om MFF:s insats i andra halvlek.

STREAMA PÅ MÅNDAG

34-åringen spelade senast i augusti förra året och tvingades operera axeln senare under hösten. Rehabiliteringstiden har varit utdragen för Johan Dahlin, som tog en plats i MFF-truppen först under slutet av maj.

I dagens träningsmatch mot Kalmar FF i Malmö stod den ordinarie målvakten Marko Johansson under den mållösa första halvleken. Dahlin vaktade sedan målet efter pausen när MFF bytte ut nästan alla från startelvan.

Kalmars Noah Shamoun gjorde därefter matchens enda mål efter en kontring i den 67:e minuten. Efteråt tyckte Dahlin att det var "skoj" att vara tillbaka men riktade kritik mot MFF:s insats i andra halvlek.

- Jag tycker faktiskt att det var riktigt dåligt.

- Det ser ut som att det inte är så jättemycket power och inställning i det vi gör i andra halvlek kontra första. De spelar sig ut för lätt istället för att vi ska vara bra i presspelet – det är mycket som inte bra i andra halvlek faktiskt, tyvärr. Vi börjar ganska bra de första 5-10 minuterna, men sedan tycker jag att sista 35 faktiskt är skit, säger Dahlin till Fotbollskanalen.

Målvakten var den som fick överlägset flest hyllingar av de cirka 70 åskådarna på Heleneholms IP.

- Det var det som gladde idag för egen del. Det var skönt att höra deras stämmor – det har man saknat något enormt.

- Det är skoj, jag uppskattar det. Som sagt, det var dagens höjdpunkt för mig i alla fall, säger Dahlin.

Han får frågan om tajmingen i målvaktsspelet är där:

Givetvis inte. Jag spelar mina första 45 på snart ett år och jag behöver spela matcher för att få in tajmingen.

Johan Dahlins nästa chans till speltid är om en vecka, när MFF möter Elfsborg i en träningsmatch.

Publicerad 2021-06-12 kl 18:34

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.